RaimoTossavainen

Teuvo Hakkarainen

Lyhyesti. Mitä tekee kielitaidoton Teuvo Hakkarainen Brysselissä. Istuuko Juncerin kanssa tipottelemassa. Taitaa olla häpeäksi suomalaisille.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (150 kommenttia)

Käyttäjän HeikkiMkinen1 kuva
Heikki Mäkinen

Istuu paikallisissa kuppiloissa vetämässä luostariolutta naamaansa. Verkostoituu paikallisten spurgujen kanssa. Kielitaito on yhtäkuin handuesperanto. Etusormi ylös ja taas tulee tuoppi pöytään. Lokoisat olot Hakkaraiselle.

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

Kun kuuntelee näitä omahyväisiä kielitaitoisia, Euroopan kohtaloita ohjailevia järjen jättiläisiä ei voi olla ihmettelemättä mihin he kielitaitoa tarvitsevat, kun heillä ei ole mitään sanottavaa. Hakkarainen ilmoitti osaavansa lentokenttäkielitaidon, jotkut mepit pärjäisivät ihan ruokalistakielitaidolla, koska valmiiksi katettu pöytä on ainut paikka jossa he kykenevät avaamaan suunsa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Niin, on todellakin niin, että kielitaidosta ei ole mitään hyötyä jos ei ole mitään järkevää sanottavaa. T.Hakkarainen on osoittanut ihan omilla teoillaan ja puheillaan ettei hänellä ole kumpaakaan, ei asiaa eikä kielitaitoa. Ja sahurikin hänestä lienee tullut ihan vain äintinsä pakottamana jottei enempää kännissä rötöstelisi ja kirkkoja ryöstelisi.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Lyhyesti.
Teuvo Hakkarainen on hengenlahjojensa suhteen ylivoimainen Laura Huhtasaareen verrattuna. Kielitaito lienee niin ja näin kouluja käymättömällä miehellä, mutta ehkä ammattitaitoista sahuria Brysselissä päinkin tarvitaan. Ehkä ei niissä kokoussaleissa kumminkaan.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Älähän nyt, Hakkarainen kuulemma puhuu kohtuullisen sujuvaa espanjaa, jolla on pärjännyt Etelä-Amerikassa sahausta opastamassa kerrotaan.

Hakkaraiset ja Huhtasaaret pilaavat Suomen hyvää mainetta maailmalla !

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Hyvä niin, mutta Brysselissä tarvittavaan sanavarastoon taitaa olla matkaa.

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren

Ihme juttu että jo pannaan heidät tikun nokkaan haukuttavaksi, vaikka eivät ole yhtään päivää siellä istuneet. Olisiko jo aika alkaa puhua siitäkin vihapuheena, kuinka heitä kohdellaan kaiken aikaa halventavasti?
Kuinka paljon siellä on oikeasti kielitaitoisia ihmisiä ? Aina kun näkee istuntosalista kuvia ,niin kaikilla on kuulokkeet korvilla ja sehän merkitsee sitä, että asiat tulkataan heille.Ani harva osannee ranskaa niin hyvin että pysyy kärryillä siinä politiikassa.
Muuten ,kuinka hyvin meidän vanhat patut, pekkariset ja pakkariset osaavat kieliä, olisi mukava tietää. Samoin olisi mukava tietää, että mitä annettavaa jollakin 26 vuotiaalla vihreällä nuorella naisella on siellä, kun ei ole kokemusta kun vihreästä aatteesta ja siitä, että selvisi kouluampumisesta hengissä?
Hakkarainen on tehnyt pitkän päivätyön Suomessa, työllistänyt ihmisiä ja käynyt samalla opettamassa sahurin hommia siellä Etelä-Amerikassa, niin miinukseksiko hänelle sekin on laskettava? Tuskinpa sentään.
Mielestäni on turha puhua, että joku pilaa Suomen "hyvää" mainetta siellä. Heidät on sinne valittu ja siihen on sinunkin tyytyminen. Pilaako Juncker mielestäsi siellä Luxenburgin mainetta, ryyppäämällä ja veroja kiertämällä, ollen vieläpä kaiken lisäksi, se suurin johtaja siellä? Taitanee olla vaan meriittiä sellainen.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #96

"Aina kun näkee istuntosalista kuvia ,niin kaikilla on kuulokkeet korvilla ja sehän merkitsee sitä, että asiat tulkataan heille."

Niin, istuntosalissa on liuta simultaanitulkkeja, mutta meppien työtä tehdään pääosin muualla:

Taustavaikuttaminen antaa viralliseen työhön potkua

SUURIN OSA SUOMEN mepeistä on sitä mieltä, että vaikka virallisia tapoja vaikuttaa onkin monia, on verkostoituminen omassa ryhmässä ja yli poliittisten rajojen paras tapa saada äänensä kuuluviin. Heidän mukaansa toisten meppien tunteminen on välttämätöntä, koska yksittäisillä raporttien ja mietintöjen laatijoilla on todella paljon vaikutusvaltaa. Verkostoitumista yli puoluerajojen kannatetaan, sillä siten päästään tuomaan oman ryhmän kanta lakiesitykseen.

MYÖS MUUNLAINEN TAUSTATYÖ koetaan tärkeäksi. Muun muassa Anneli Jäätteenmäki korostaa kahdenkeskisiä keskusteluita erilaisten vaikuttajien kanssa. Hänen mukaansa ”kahvikuppikeskustelut” esimerkiksi valiokunnassa ovat hyvä tapa saada äänensä kuuluville. Sirpa Pietikäinen puolestaan huomauttaa, että mitä aikaisemmin tarttuu tuleviin aiheisiin verkostossa, sitä helpompi niihin on vaikuttaa.

https://eurooppatiedotus.fi/2010/10/01/mepit-vaiku...

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #96

Kaikella lyödään millä ikinä kuvitellaan voitavan.
Ja kun vielä muistetaan että "kaikkea voidaan käyttää teitä vastaan" niin tällaista se sitten on.
Euroopan parlamentti on Euroopan parlamentti ja sinne valitaan eri kielisiä ihmisiä. Valintakriteerinä tai -vaatimuksena ei ole kielitaito vaan kansan antamat äänet.
Tulkkausjärjestelmä on luotu siksi että kyseessä on monikansallinen parlamentti.

Miksi nälviä Hakkaraista kielitaidon puutteesta?
Kannattaisi kuunnella hänen puheitaan ja puuttua niihin, jos on aihetta.
Mies vain taitaa puhua niin selvää asiaa että siihen ei pystytä tekemättä itseään naurunalaiseksI? (Vaikka en siis äänestänyt Teuvoa)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #117

"Miksi nälviä Hakkaraista kielitaidon puutteesta?"

Ei se nälvimistä ole vaan sen tosiasian toteamista, että jos aikoo vaikuttaa europarlamentissa muutenkin kuin vain nappia painamalla niin verkostoituminen on kaiken A ja O, ja siihen tarvitaan kielitaitoa.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #119
Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen Vastaus kommenttiin #96

"Ihme juttu että jo pannaan heidät tikun nokkaan haukuttavaksi, vaikka eivät ole yhtään päivää siellä istuneet."

Ei siinä mitään ihmeellistä ole. Samalla tavalla täällä haukutaan kaikki muutkin poliitikot, puolueesta riippumatta. Oikeisto haukkuu vasemmiston, vasemmisto oikeiston, keskustalaiset haukkuu kaikki muut ja niin edelleen.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Suomalaiset ovat hänet viisaudessaan sinne äänestäneet. Varmaan ajaa optimaalisesti häntä äänestäneiden etua, puolustaa Suomen asemaa ja saa paljon tuloksia aikaan. Sehän on pienelle Suomelle tärkeää, että parhaat voimat ovat vaikuttamassa.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Itsekin ihmettelen Teuvon valintaa mutta jos se oli ainoa tapa pudottaa kepulainen niin on se sitten vaan hyväksyttävä.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

"...puolustaa Suomen asemaa ja saa paljon tuloksia aikaan...".
Kuten vihreät ? Rikkidirektiivi puraisi ainakin alussa monta vuotta vain suomalaisia. Ilmastokohkaus puree edelleen ja virheiden haaveena /tavoitteena on häätää kaikki tuotanto pois Suomesta. Ainakin metsäteollisuus ja siinä Saksan virheet varmaan auttavat.
Ilmastokohkauksessa vihreät ovat ainakin TV-uutisten mukaan panneet 6-7 vuotiaat lapsetkin asialle.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

# 80

Alkuperäinen rikkidirektiivi astui voimaan vuonna 2006. Sen mukaan Itämeri, Pohjanmeri ja Englannin kanaali olivat IMOssa päästörajoitusalueita ja se koski kaikkia siellä liikkuvia aluksia.

Jos joku on sulle väittänyt rajoituksen koskeneen vain tuolla alueella kulkevia suomalaisaluksia niin kannattaa laittaa sellainen kaveri vaihtoon. Se on sepittänyt omiaan. Ei sellaista kannata jatkossakaan uskoa.

Käyttäjän AaroKustaanheimo kuva
Aaro Kustaanheimo

Hakkarainen kertoi viime perjantaina, kun kävin tapaamassa häntä, oppineensa espanjaa ollessaan Latinalaisessa Amerikassa. EU-parlamentin salissa on tarjolla simultaanitulkkaus. Alkoholia hänen on ehdottomasti syytä karttaa.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Joopa joo, pitäs muistaa ettei siellä Brysselissä kukaan muukaan tee muuta ku nostaa edut taskuun ja mukamas jotai politiikkaa tekee.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Edellisistä mepeistä ainoastaan Nils Torvalds sai jotain aikaan. Ei ne kaikki ihan turhaan siellä ole. Torvalds uusi paikkansa, joten ne kaksitoista muuta saa edelleen jättää hommat Nissen hoidettaviksi.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

https://www.youtube.com/watch?v=qyoQRIlG2BQ

Täyttää taskunsa, kuten muutkin. Mitä vaikuttaa 13 meppiä eu päätöksen tekoon??

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

# 18

Onneksi siellä ei sentään ole 13 meppiä tai Suomi vastaan muut. Noiden 13 mepin vaikutusvalta riippuu tietenkin niiden kokemuksesta tai kyvystä toimia osana europarlamenttiryhmäänsä. Hyviä meppejä sinne mielestäni pääosin valittiin, ja kyllä sillä palkalla pitää tulosta tehdä niinkuin tähänkin asti.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Ei-kyynisyys virkistää välillä.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#8

huh huh.....olipas video. Luulis että 500- miljoonaisesta Euroopasta löytyisi raittiinpiakin miehiä....

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren

On kuin hyttysen pee Itämeressä. Sellainen se vaikutus on.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Kielitaidoton? Suurin osa mepeistä eivät osaa kun yhtä kieltä, Irlannin, Britit, Ranskan, Espanjan jne.

Se ei tee kenestäkään fiksu vaikka osasi puhua tyhmyyksiä kuudella kielellä.

Myös äänien määrä tee kenestäkään fiksua, hyvällä mainostoimistolla ja tukku rahalla se hoituu.

Alkoholijuomat luokitellaan suurissa EU maissa elintarvikkeeksi, ainoastaan Suomessa ja Ruotsissa on alkoholimonopolit.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#10

>Alkoholijuomat luokitellaan suurissa EU maissa elintarvikkeeksi,.....

ooo

Eikö itse EU. ssa ole edelleen ratkaisematta onko alkoholi elintarvike tai nautintoaine vai myrkky
Kemiallisesti katsottuna asia lienee selvä kaikkilla. Alkoholi on (keskus)hermostoa lamauttava myrkky. Joka ei usko, voi kokeilla :-)

Keski- Euroopan viiniteollisuudella on suuri painostusvoima.

Eiköhän Suomen lainsäädäntö ole edelleenkin ristiriitainen. Ko ainetta ei saisi tuoda maahan, jos sitä uutena nyt yritettäisiin.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Jorma Moll: - "Eiköhän Suomen lainsäädäntö ole edelleenkin ristiriitainen. Ko ainetta ei saisi tuoda maahan, jos sitä uutena nyt yritettäisiin."

Totta, mutta toisaalta, samoin kävisi myös esimerkiksi ruokasuolalle. Hyvä, että jotain asioita ehdittiin keksiä ennen nykyistä kieltoviidakkoa.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll Vastaus kommenttiin #45

#45

hhmm..... ruokasuolan kansanterveydelliset haitat ovat kuitenkin pienet verrattuna alkoholiin.

Harva esim kittaa suolavettä niin että sammuu

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren

Junckerhan sitä on jo testannut monet vuodet siellä iskiaslääkkeenään.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Norjassakin, vaikka ei varsinaisesti EU:hun kuulu, on Vinmonopolet, 1922 perustettu ja vuonna 1939 valtion yksin omistama yritys, jolla on yksinoikeus yli 4,75 tilavuusprosenttisten alkoholijuomien vähittäismyynti. Kahdeksassa osavaltiossa USA:ssakin on osavaltion monopoli. Mm. Alabamassa, North Carolinassa, Utahissa, ja Pensylvaniassa esimerkiksi. Useammassa muussa osavaltiossa eri kunnilla on omat monopolit.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Teuvo tissuttelee, kuten Junkkeri, ja antaa poskisuudelmia naispuolisille mepeille, Junkkerin tapaan.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Juncker myös suutelee miesten kaljuja, mihin Teuvo ei ylety.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Seiskalehti kai parkkaa Brysseliin vakituisen toimittajan jotta Huulla ja Haalla olisi omat lehdistöattaseat.

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren Vastaus kommenttiin #72

Mitenkä minä muistelisin että se Seiskalehti olisi tehnyt juurikin jutun Heidi Hautalasta ja hänen teettämistään pimeistä töistä. Niin, että se vakituinen toimittaja taitanee jo olla siellä ihan vihreitten toimesta.

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto Vastaus kommenttiin #72

Kaiketi he palkkaisivatkin, mutta kun ei näytä löytyvän tarpeeksi kriittisiä toimittajia, joilla olisi monipuolinen näkemys asiasta ja ennen kaikkea terävä kynä. Entäpä jos sinä...? Ei tarvitsisi lukea tyhjäntoimittajen huu haata.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Kansa on puhunut pulinat pois! Toisaalta kyllä ihmetellen Suomen kansaa...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Toisaalta kyllä ihmetellen Suomen kansaa..."

Toisaalta sitä kyllä ihmettelee mitä liikku niiden äänestäjien päissä jotka äänestävät Hakkaraista tai Huhtasaarta.

Mutta toisaalta se kyllä selviää sillä kun miettii vähän näiden meidän uusien meppiemme olemusta.

Johtopäätös on ettei siellä ihan kaikki palikat voi olla oikein kohdallaan.
Mutta kyllä kai ne siellä jotenkin pärjää, jos saavat hyvät avustajat ja puheiden kirjoittajat ja Huhtasaari saa lisäksi kopiokoneen käyttöönsä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Mielenkiintoisia tuloksia: Hakkarainen n. 29 000 ääntä, Ruohonen-Lerner 19 000, Sebastian Tynkkynen 17 600.

https://www.uusisuomi.fi/eurovaalitulos2019#/

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #17

Tämä tulos kyllä kertoo jotain persujen äänestäjäkunnan ajatus- ja aatemaailmasta. Se ei taida olla oikein äänestäjäkuntaa mairitteleva kertomus.

Ruohonen-Lerner on varmasti pätevä, Tynkkynen on varmasti älykäs, Teuvo ei ole muuta kuin Teuvo.

Mitähän odotuksia ja toiveita Teuvon äänestäjillä mahtaa Teuvon suhteen olla?

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala Vastaus kommenttiin #20

Arvatenkin Hakkaraisella ainakin tavoite eli Suomen etu on kohdallaan. Toivottavasti. Onko kokoomuksellakin ? Ainakin Sipiläjallituksen toimien perusteella kokoomuksen tavoite ei alkuunkaan ole suomalaisten edun mukaista.

Ei riitä, että on fiksu. Osaamista pitää myös käyttää suomalaisten hyväksi. Ilmeisesti yleinen näppituntuma on, että esim. Katainen olisi fiksumpi kuin vaikkapa Hakkarainen. Mitä hyvää Suomi sillä sai ? Kreikan tukiaisten varjolla suomalaisten rahaa syydettiin miljardeja kaivoon. Ilman hakkaraisia summa olisi varmaan moninkertainen.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Toisaalta ihmettelen Suomen kansaa, kun ei tulevasta Brexitin aiheuttamasta lisälaskusta puhuta mediassa mitään. Ruotsissa lisälasku on jatkuvasti tapetilla ja sitä pidetään yleisesti turhana lisäkuluna. Svenskien mielestä EU ssa pitää jatkossa tinkiä kuluistaan. Aivan kuten kaikkien muidenkin on tingittävä, jotka elävät muiden lompakon kautta.

Olisko niin, että se mahdollinen lisäpaikka on liian kiva houkutin ?

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Kiitos! Minä äänestin Laura Huhtasaarta monen muun äänestäjän tavoin....

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen Vastaus kommenttiin #35

"Stupid is as stupid does"

- F Gump

Käyttäjän MarkusPeltonen kuva
Markus Peltonen Vastaus kommenttiin #47

En äänestä enkä sympatiseeraa persuja, mutta pelkkä vastustajan tyhmäksi haukkuminen on hyödytöntä tai jopa haitallista retoriikkaa.

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren

Sama täällä.Minä taas ihmettelen niitten muitten meppien valintaa, kun on nähnyt niitten entistenkin tekemmättömät aikaansaannokset siellä. Kukakohan nekin sinne valitsi?

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Ehkäpä Teuvo ottaa avustajakseen Luukkasen tai Virenin??

Aiheen ulkopuolelta - Väyrysen Paavo voi olla pettynein ehdokas. Teuvokin sai yli tuplamäärän ääniä verrattuna Paavoon.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Luukkanen olisi mitä ilmeisemmin paras avustaja Teuvolle?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Arvelisin että europarlamentista varasijalle pudonnut Ruohonen-Lerner saa sen pestin, jos lähtee.

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren Vastaus kommenttiin #27

En ihan usko sitä, koska hänhän on kallellaan enemmänkin sinisiin päin kun perussuomalaisiin, ainakin jos puheitaan on kuunnellut.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Mitä tekee Arto Luukkanen nyt kun oma maine ja uskottavuus tuli omakätisesti tuhottua, eikä paikkaa parlamentissa irronnut?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Jatkaa ainakin minun bannaamistani omassa blogissaan.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen Vastaus kommenttiin #50

Minäkin jouduin Luukkasen bannaamaksi.

Kuukausi ennen ek-vaaleja esitin Luukkaselle, että läpi päästäkseen tämän olisi tehtävä jotain esitutkintakynnyksen ylittävää - muuten muut ehdokkaat menevät ohi. Tuosta ei tullut bannia.

Vaalien jälkeen muistutin Luukkasta aiheesta; törkeistä talousrikoksista epäilty Koponen kun odotusteni mukaisesti syrjäytti Luukkasen samassa vaalipiirissä. Tämä muikkari kirpaisi Luukkasta, joten epämiellyttävän viestin tuoja joutui taas kärsijäksi...

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #57

M.R:"Minäkin jouduin Luukkasen bannaamaksi."

Osanottoni..koita päästä yli.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #57

Ilmeni, että Koposen ainoa "rikos" oli, että aloitti keräyksen ennen kuin ehti saada virallisen luvan siihen. Sen luvan hän kuitenkin sai.

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren Vastaus kommenttiin #71

Pääsipä kuitenkin tikun nokkaan naurettavaksi ja haukuttavaksi, kuten maan tapa on, jos olet väärässä puolueessa. Ensin hutkittiin ja sitten tutkittiin ja puhtoiseksi havaittiin, mutta anteeksi häneltä ei pyytänyt kukaan.
Saas nyt sitten nähdä Al-Taeen tilanne kunhan tulee esille kolostaan lomien jälkeen.
Ei ole demareita paljoa hävettänyt,vaikka pimittivät tiedon äänestäjiltä ja mies pääsi kuin varkain kansanedustajaksi.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #102

Re: Al-Taee,
demarit pitävät hänet keinotekoisella sairaslomalla, kunnes uskovat kohun hälvenneen.
Nähtäneen syyskuussa eduskunnassa.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Eipä se Hakkarainen siellä mitään sen kummempaa tee, eikä yhtään sen enempää, tai vähempää, kuin muutkaan MEP it.
Kokoustaa, patsastelee, verkostoituu ja matkustelee parin kaupungin väliä. Samanlaisia vekkuleita on ihan koko porukka. Mukavat päivät tulossa ilman mitään tulospaineita ja maakunta maksaa vielä kohtuullisen korvauksen.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Ja veroprosentti n. 200 000 euron vuosikorvauksista on 10%

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

No niihin veroprosentteihin ei ole Teuvo vaikuttanut....

Käyttäjän SakariJSaarilahti kuva
Sakari Saarilahti

Teuvo Hakkaraisen valinta oli persujen vastalause ja kosto koko EU :lle.

Samalla saivat Hakkaraisen pois omaa eduskuntatyötään häiritsemästä. Ei siinä pitäisi olla mitään ihmettelemistä.

Käyttäjän kostiainenpertti kuva
Pertti Kostiainen

Siellä Rysselissä on jo tarpeeksi lipojia. Hakkarainen on virkistävä tuulahdus Suomesta pyrokraattien norsunluu torniin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Perdujen europarlamenttiryhmä: Huu ja Haa.

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

Toinen ryhmä: Hau ja nii (_)

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren

Ja demareitten rahauantaee, kruununjalokivikö?

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Hakkarainen on paras valinta eu : hun koska mediat eivät suostu uutisoimaan mitään eu:n järjettömästä byrokratiasta sun muusta, mutta ehkä saamme tähän poikkeuksen, kun Hakkarainen tulee kertomaan havaintojaan tästä sirkuksesta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"mediat eivät suostu uutisoimaan mitään eu:n järjettömästä byrokratiasta sun muusta."

Byrokratiasta puheen ollen, Suomeen ollaan taas tekemässä uutta maakuntabyrokratiaa, niin että kyllä sitä byrokratiaa halutaan kansallisellakin tasolla, eikä vain EU- tasolla.

Toisaalta byrokratiaa hyljekistään aiheesta, mutta toisaalta demokratiaa vaaditaan aiheesta, mutta unohdetaan että demokratia ei voi toimia ilman byrokratiaa.

Maakunnat eivät täytä demokratian vaatimuksia ilman maakuntavaaleja ja maakuntaveroja.

EU- tasoinen hallintokoneisto vaatii myös EU- vaalit ja vaaleilla valitun edustajiston ja päätöksentkoprosessin toteutumisen edellytys on byrokratia.

EU:n hallinnon ja maakuntahallinnon ero on vain siinä että edellistä tarvitaan, jälkimmäistä ei.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

On siinä se ero, että itse äänestimme edustajat sinne suhmuroimaan kun taas komissaareiksi ei äänestetä ketään, ne suhmuroidaan sopivista tovereista ja sitten meillä on itsevaltias Juncker joka lopulta päättää kaikesta. Aivan kammottava järjestelmä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #30

"itsevaltias Juncker joka lopulta päättää kaikesta. Aivan kammottava järjestelmä."

Minun mielestäni Junckerilla ei ole valtaa paljon ollenkaan. Kyllä se valta EU- asioista on toistaiseksi eri maiden hallitusten edustajilla.

Tällä hetkellä, kun Englanti on pelannut itse itsensä brexit- hölmöilyllään paitsioon, valta-akseli on suurinpiirtein Ranska-Saksa akseli, missä kyseisten maiden demokraattisesti valitut johtajat päättävät asioista keskenään ja ne päätökset tulevat voimaan jos muut maat saadaan suostutelluiksi mukaan.

Isoista asioista päättävät siis Isot EU-maat pienempien maiden suostumuksella, pienempien asioiden parissa näpertelevät sitten demokraattisesti valitut mepit.

Komissaarit vastaavat käsittääkseni EU- byrokratiassa virkamieskuntaa ja siksi on tärkeää ettei sinne valita mitään "Hakkaraisia" demokraattisessa äänestysprosessissa.

--------------------

Kyllä systeemi voisi minunkin mielestäni olla vähemmän byrokraattinen, mutta maat pitävät tiukasti kiinni siitä että itsenäisyys päätöksenteossa säilyy osavaltioilla ja se on myös suurimmalle osalle kansalaisista ja äänestäjistä tärkeä asia.

Koska EU:ta todella tarvitaan, niin tärkeintä on että EU on. Vähemmän tärkeä asia on sitten se että EU:n hallinto on tosiaan vaikea ja byrokraattinen prosessi.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #34

Varmaan nyt tiedät, että Eu:lla ei ole paljoa tekemistä suomalaisen parlamentarismin kanssa. Juncker johtaa komissioita ja komissio tekee lakialoitteet. Suomessa hallitus (komissio) valitaan edustajista, ei ole mitään ylipäämiestä, ja lakialoitteita voi tehdä kaikki edustajat sekä nykyään 50 000 nimikirjoituksella kansalaisaloitteen. Nyt valitut edustajat eu:ssa siis vain voivat valita hyväksyvätkö lain ja tällöinkin sitä voidaan palloitella edes takaisin. EU siis todellakin tarvitsisi uudistumista demokraattisen suuntaan tämän ihmejärjestelmän sijaan.

https://europa.eu/european-union/eu-law/decision-m...

"Ennen kuin komissio tekee lakialoitteita, se arvioi niiden mahdolliset taloudelliset, sosiaaliset ja ympäristöön liittyvät vaikutukset. Tämä tapahtuu laatimalla vaikutustenarviointeja, joissa mahdollisten toimenpiteiden haitat ja hyödyt määritellään.

Komissio kuulee myös sidosryhmiä, kuten kansalaisjärjestöjä, paikallisia viranomaisia sekä eri tuotannonalojen ja kansalaisyhteiskunnan edustajia. Asiantuntijatyöryhmät neuvovat teknisissä kysymyksissä. Näin komissio varmistaa, että lakiehdotukset vastaavat niiden ryhmien tarpeita, joihin ne eniten vaikuttavat, mutta samalla vältetään tarpeetonta byrokratiaa."

Tämä ihmesysteemi ruokkii ehkä lobbausta jne?

Sitten se Juncker.

https://ec.europa.eu/commission/commissioners/2014...

"The President is the head of the European Commission. According to the Treaties, he decides on the organisation of the Commission, allocates portfolios to members of the Commission and can make changes at any time.The President also determines the Commission's policy agenda, defending the general European interest."

Junckerin rooli ei siis aivan mitätön ole.

https://www.eduskunta.fi/FI/lakiensaataminen/lainv...

Käyttäjän AaroKustaanheimo kuva
Aaro Kustaanheimo Vastaus kommenttiin #38
Käyttäjän AaroKustaanheimo kuva
Aaro Kustaanheimo Vastaus kommenttiin #34

Komissaarit vastaavat mielestäni pikemminkin ministereitä hallituksessa kuin virkamieskuntaa. Komissio tekee vastaavalla tavalla direktiiviesityksiä kuin mitä Suomessa hallitus tekee lakiesityksiä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #95

"Komissaarit vastaavat mielestäni pikemminkin ministereitä hallituksessa kuin virkamieskuntaa. "

Voi olla.
Minä annan periksi.

Ministereitäkään ei valita demokraattisesti, eikä myöskään niinkään ammattitaidon kuin poliittisen suuntauksen periaatteella. Virkamiehet opastavat ministereitä tehtäviensä hoidossa, niin varmaan komiossaarejakin.

Timo-Petteri Tynkkynen

Tuohan on nyt silkkasa herjausta. Ei näin.

Käyttäjän LassiLappalainen kuva
Lassi Lappalainen

En kyllä tiedä varmasti, mutta olen silti hyvin varma että suuri osa esimerkiksi espanjalaisista ja italialaisista mepeistä ei osaa muuta kuin äidinkieltään

Jone Virtanen

En nyt usko, että koko kansakunnan tarvitsee pukeutua säkkiin ja ripotella tuhkaa päänsä päälle yhden sahurin vuoksi. Kyllä meillä riittää paljon suurempiakin asioita, joita hävetä. Vanhusten asema nyt esimerkiksi.

EU on ja pysyy nykymenolla suomalaisille vieraana ja etäällä olevana organisaationa, josta valuu tänne joskus hyviä ja joskus vähemmän hyviä päätöksiä. Se esittäytyy tavalliselle ihmiselle hieman feodaaliherran oloisena oliona, joka kertoo miten tulee elää. Vaikka feodaaliherra tietää kovin vähän Pohjolasta ja sen elämästä. Ei ihme, että vaalit eivät kiinnosta ja sinne äänestetään karnevaalihengessä Hakkarainen. EU ei ole kovin demokraattinen ja sen liepeille on syntynyt oma teollisuudenhaaransa lobbareineen ja muine loisineen. Kyllä se Hakkarainen sieltä itselleen tukijoita löytää. Ihan ilman kielitaitoakin.

On sinällään sääli, että EU on koko ajan entistä ongelmallisemmassa tilanteessa. Oikeaa, Euroopan etua ja sen vaurauden puolustajaa kun tarvitaan.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Ottamatta sinänsä kantaa itse henkilöön,niin kielitaitoasia on mielenkiintoinen.

Kun maailmalla liikkuu niin huomaa, että usein osataan sitä yhtä kieltä, eli äidinkieltä, eikä mitään muuta.

Nuoret puhuvat englantia riippuen koulutustasosta.

Pärjääkö parlamentissa englannin kielellä, vai pitäisikö osata ranskaa jos haluaa keskustella muiden kanssa?

Ehkä koulutetummat ranskankieliset osaavat englantia.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Mielenkiintoinen näkymä tulevaisuuden EU:hun: Äidinkielenään englantia puhuvia on vähemmän kuin äidinkielenään suomea puhuvia.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Suomen etu olisi, ettei tekisi mitään. Jotain tyhmää tekee siitä huolimatta.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

Tarkoittanet vihreitä ? Vaatimus on vihreille mahdoton.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Meppien taustoja kun katsoo:ex rattijuoppo Pietikäinen joka laitettiin Brysseliin piiloon,muusta ei sitä muistetakkaan kuten ei kaveriaan Hautalaakaan joka istui pimeän työnvastaisessa työryhmässä kärähti itse 2 kertaa sen teettämisestä,naisilla oli huvittavan yhtenäiset kootut selitykset kun kärähtivät rikoksistaan:en olisi ajanut jos olisin ollut selvinpäin -tyyliin , Heinäluoma ..no vanha kääkkä jolla ei ole mitään uutta annettavaa tulevaisuuteen,sisäpiiriläisten tuttua korruptiokamaa,niinistö ville,no ,vihreiden ja kokoomuksen vanhat suojatyöpaikkalaiset jatkavat.

Mikään ei muutu,paitsi näiden eu- elättien ja suomenpään hukkasyöjien lisäksi veroja nostetaan suomessa.

Mitä muuten olette itse saaneet aikaan ja montako ihmistä työllistäneet?Veronmaksajien rahoista saatu palkka tai palkkiot ja suojatyöpaikat eivät ole mikään ansio tai meriitti,yrittäjien työ sen sijaan on.Täällä näkyy kuinka yrittäjiä halveksitaan ja suomalaisia miehiä ja naisia jotka ovat tehneet ja tekevät työtä ,suurin osa näistä arvostelijoista ovat juuri niitä veronmaksajien piikistä palkkansa ja tukensa saaneita,jotka eivät ole koskaan tehneet mitään järkevää,ja joiden ainoa ansio on suhteilla ja erinäisillä eduilla eteneminen ollut.

Mitä olette itse tehneet työpaikkojen luomiseksi?Eläkeellä huudetaan,kun on siihen hyvään eläkeputkeen vielä päästy johon ei nuorilla ole enää oikeutta tulevaisuudessa tai niillä jotka joutuvat tempputöitä tekemään vuosikaudet,niin omat kuin vieraat .Juuri tätä on se sakki joka nimittelee päivät pästään duunareita,yrittäjiä ja ihmisiä joilla ei ole suojatyöpaikkoja ollut,eikä niihin mahdollisuutta suhteilla.

Heinäluomaa äänestivät juuri he,eläkeläiset ja verorahoista palkkansa saavat,kokoomusta taas sisäpiirien elätit jotka saavat ylisuuria eläkkeitä,tai sitten osinkoja ja voittoja,yritystukia, veronmaksajien rahoista hekin.Vihreiden ja vasemmiston äänestäjäkunta on sitä samaa yhteiskunnan apuraha ja tukiporukkaa,jotka suhteilla ovat edenneet politiikkaan.Harrastusta jolla päästään yhteiskunnan rappusissa kiipeämään.

Että kyllä yrittäjiä ja työntekijöitä on näillä vara halveksia ,vaikka itse eivät ole saaneet aikaan mitään,jollei veronmaksajien rahoista palkka tai avustukset olisi juossut etuineen.Noista ei muut töitä ole koskaan tehneetkään kuin yrittäjä hakkarainen,ja laura huhtasaari .Muut ovat loisineet veronmaksajien piikistä koko elämänsä ajan,kuten komissaari katainenkin,joka teki 700 000 huuhaa opuksen laskun veronmaksajien niskaan,ja pakeni palkkio/suojatyöpaikkaansa junkkerin nuolijaksi.

Siellähän ne suomalaiset mepit ovat kompuroineet kännissä ja sikailu maittaa kyllä koko elättien laumalle siellä veroparatiisissa.

Kitisijöiden kannattaa lukaista linkki https://www.is.fi/politiikka/art-2000006108102.html

SUOMEA europarlamentissa puhuvat vain suomalaiset. Sujuvalla englannilla pääsee jo pitkälle mutta ei päätyyn asti.

– Ranskan tärkeyttä ei ymmärrä ennen kuin tulee tänne, Vuorenmaa sanoo.

– Ranskalaiset EIVÄT HALUA puhua englantia, ja hyvin monet espanjalaiset ja italialaiset EIVÄT sitä OSAA.

Vuorenmaa, 66, viettää nykyään eläkepäivään Brysselissä. Kaupunkiin tullessaan hän osasi suomen lisäksi ruotsia, englantia ja saksaa. Ranskan hän oppi paikan päällä mutta ei silti kielitaitoaan liiaksi kehu.

– Jäi sellainen tunne, että pitäisi osata italiaa ja espanjaa.

Että voi,voi,kyllä on taas kitisijöillä kuvitelmia meppien ja poliitikoiden kielitaidoista.Hauskaa on sekin että suomalaisten pitäisi osata kaikkien muiden kieli,koska nuo muut ovat niin hemmetin tyhmiä etteivät osaa tynnyrissä elettyään muuta kuin ÄIDINKIELTÄÄN,vaikka ei ole kuin 1.pakollinen kieli opeteltavana.Taitaa olla parasta lopettaa se suomalaisten haukkuminen ja mollaaminen jota täällä harjoitatte jatkuvasti.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Kuten kommentista voi rivien välistä lukea, Kreml ei ole kovinkaan mielissään vaalien lopputuloksesta. Ei Suomen eikä koko EU:n tuloksesta. EU:n kehittäminen saa mahdollisesti jopa neljä ryhmittymää (Vihrät plus Alde entisten lisäksi) tekemään yhteistä suunnitelmaa ja toteuttamaan sitä. Populisteille/(etno)nationalisteille näyttää jäävän statistin osa. Toki median kannalta on tärkeää, että on mistä uutisoida. Täytyyhän toimittajienkin elää.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Mitä ne kehittävät? Uuden kahviringin? Tärkeä päivän 31.10.2019 kun nykyisen komission toimikausi päättyy ja uusi hyvä-veli verkosto muotoutuu. Sitten parlamentti voi jatkaa kumileimasin toimintaansa hyväksyessään komission esitykset ja nähdään mihin eu on matkalla. Kun toimintamekanismit ovat julkisia ja kaikkien luettavissa jopa suomeksi ...

https://europa.eu/european-union/about-eu/institut...

"Komissio on ainoa EU:n toimielin, joka voi esittää lainsäädäntöä Euroopan parlamentin ja neuvoston hyväksyttäväksi."

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Yhteytesi kremliin josta vankat tietosi (?)sen tekemisistä eivät kuulu minulle ,eivätkä kiinnostakkaan.Jos sinne Kremliin olet mahdollisesti menossa,vie kaverit mukanasi.Noin vankalla tietomäärällä sieltäpäin pitää olla jo kovat suhteet sisäpiireihin.

Minulla ei ole.

Valitan,en voi siis ottaa kantaa kinnostuksesi kohteen tekemisiin/aivotuksiin.

Sitten siihen aiheeseen josta oli kyse:

Suomessa ja eu:ssa tilanne on tämä ja siihen piste.Kannattaa opetella lukemaan ihan kirjoitettua teksiä ei keksiä sitä itse ennenkuin alkaa keksimään satuja omasta päästään muiden osalta .Valaistaan hiukan:Kyse on SUOMALAISTEN meppien kielitaidosta ja eu:sta.Siinä on miettimistä suomen koululaitokselle ja näille hukkasyöjille riittävästi,eu-mainostamisen sijaan.Kyse ei pitäisi olla näiden opportunistien omista eduista vaan Suomen ja suomalaisten.Tulevaisuus ei ole enää näiden vanhusten käsissä,vaan nuorten joita pitäisi eu:hun ja suomenkin päättäjiin saada vaihdettua.

Siihen tarvitaan koko eu hökötyksen siivoaminen,ja suomessakin uudet tuulet ummehtuneen pakkomallin tilalle.

Korruptipellet eivät tällä systeemillä katoa eu:sta ,kuten eivät suomestakaan,kun samat naamat valitaan vuosikymmenestä toiseen rahan avulla pääkallopaikoille,ja he pitävät siellä valtaa.Koskee myös mediaa ja se suuntaus ei ole vähenemässä.Valitettavasti.Nyt on v.2019 ei mikään 1995 jolloin eu -myytiin ihmisille halvalla viinalla ja vapaalla matkustamiselle,työpaikoilla joita ei koskaan tullut ,ajoneuvoveron poistamiselle ynm.valheella.Mitään kehitystä ei suojatyöpaikkalaisten edustajat ole aikaan saaneet,muuta kuin kriisejä toisensa perään ja lisää on tulossa 2019.

Halpatyövoima ja yritystuet sisäpiirien firmoille eivät taas ole koko suomen etu,vaan harvojen valittujen.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Mistä Kreml tähän tuli?
Lähentelee jo paranoiaa.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen
    "Meppien taustoja kun katsoo: ex rattijuoppo Pietikäinen joka laitettiin Brysseliin piiloon."

Kun Heinäluoman tilalle tulee #kissantappaja, niin parlamentissa on sitten kolme suomalaista rattijuoppoa:

Näkkäläjärvi, Modig ja Pietikäinen.

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen

Ei tarvita edes Näkkäläjärveä, Hakkaraisen Teuvo on saanut tuomion rattijuopumuksesta vuonna 1987.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #88

Pietikäinen 2003:
"En olisi ajanut jos en olisi ollut kännissä".

Teuvo oli sentään vielä nuori silloin, vain 27 v. Menee vähän niin kuin nuoruuden toilailuun niin kuin Al-Taenkik, ainaki jos on uskomista SDP:n Antti Rinteeseen.
Sirpoa sentää oli jo aikuinen nainen, 44 v.

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen Vastaus kommenttiin #91

Kas, en tiennytkään että al-Taee on kärynnyt ratista. Kiitos tiedosta.

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto Vastaus kommenttiin #93

Kuinka aiot tätä tietojesi päivitystä hyödyntää?

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #93

Se on tuo luetun ymmärtäminen hankalaa.
Al-Taehan on tuossa siinä yhteydessä kun Rinne vähättelee hänen tekemisiään. Ymmärsit kai mutta kunhan.

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen Vastaus kommenttiin #115

Taisi jäädä sarkasmi huomaamatta?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #115

Rinne on eri asemassa kuin me muut. Hyvän joukkueenjohtajan pitää puolustaa joukkueensa pelaajia, muuten joukkueesta katoaa yhteushenki. Antilla ei ole asiassa muita kuin huonoja vaihtoehtoja. Al-Taen puolustaminenkin on huono vaihtoehto, kenties vähiten huono, kenties olisi ollut vielä vähemmän huonoja vaihtoehtoja, mutta Antti valitsi tämän puolustamisen linjam.

Me muut, me joukkueen ulkopuoliset, voimme sen sijaan tuomita Al-Taeen vihapuheet ja valehtelemisen, kuten hän itsekin on tehnyt.

Se otetaanko Al-Taeelta pois kansanedustajan paikka lienee koko eduskunnan asia, ei pelkästään demareiden.

Aikanaan Halla-aho sai jatkaa erinäisten rikkomusten jälkeen, samoin Hakkarainen ja monet muutkin, nähtävästi myös Al-Taee jatkanee eduskunnassa, ellei itse päätä erota, jos hänelle ero myönnetään.

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren

Kiitos hyvästä kirjoituksestasi 44 ja hyvää kesää.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Nuo "kansallismieliset" taitavat jäädä EU-parlamentissa koko vaalikauden mittaiseen oppositioon, joten tuskin saavat kovin montaa asiaa eteenpäin. Se että tuohon ryhmään menee perussuomalaisten heikompia (mutta samalla suosituimpia) edustajia ei vaikuta juuri mitään.

Tehtävään sopimattomat henkilöt valittiin ryhmään jolla ei ole valtaa - ei se kovin iso asia ole. Toki tuolta saattaa syntyä muutama kohu seuraavan vuoden aikana, mutta ei niilläkään ole isossa kuvassa merkitystä.

Taitavat olla kautensa ajan vallattomia hillotolpan nuoleskelijoita.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Taitavat olla kautensa ajan vallattomia hillotolpan nuoleskelijoita."

Kuten persumepit ovat aina olleet, kautta historian.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

No Halla-aho käytti aikansa luodakseen Kotrosta uutta Kalevi Sorsaa mutta kaatui omaan suunnitelmaansa.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

kaunaisen ytväkkätä porukkakiusaamista - häpeäisitte - mutte ettehän te osaa

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Nyt vaan Arto ja Trump ja Putin kiltisti eteiseen odottelemaan sitä EUn sisätäpäin repämistä seuraavaan vaalikauteen. Ei ollut teidän Strömsö tämä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Euroopan pahimpien vihollisten triumviraatti.
Toivotko sitä todella?

Minä en usko tällaiseen liittoon,
kansalliset intressiristiriidat repivät sen ennen kuin se kunnolla voi syntyä.

Euroopan voi pelastaa vain sen sisäinen yhtenäisyys,
jolloin se voi päihittää keskenään erimieliset vihollisensa yksi kerrallaan.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

USA on se joka sanelee eu:lle tahdit,jollet ole sitäkään ymmärtänyt.On aivan sama kuka siellä pallilla istuu,obaman aikana usa haistatti eu:lle sitä itseään ja niin harhainen ei ihminen voi olla etteikö tajua mistä eu on sikiänyt ja miksi.Mikään rauhanliitto se ei ole,ei edes mikään liitto joka ajaa es.suomalaisten ja suomen etuja.Saksa ja usa ovat jumalia joillekin.

Kyllä se on ihan muita herroja ja tarpeita varten pystytetty.Mutta eihän siinä mitään jos kannattaa suomen kansallisomaisuuden myymistä mm.sähköverkot jne.sosiaali ja terveydenhoidon myymistä ulkolaisten konsernien käsiin ,veronkiertoa ,pohjavesien myymistä siellä kun on jo coca cola ja nestle saaneet suomessakin jalan oven väliin jne.On mennyt aika venäjävihansa kanssa niin,ettei huomata enää muuta.

Niin ok.uskossaan autuaaksi,varsinkin jos ei ole lapsia tai tulevaisuutta enemmän edessä kuin takana,malli kelpaa.Vihreät eivät eu:ssa määrää tahtia tulevaisuudessakaan,ne ovat samat arvoyhteisön korruptiopellet edelleen,kuin tähänkin asti.

Vaalien alla tarvittiin apulaisia ei sen jälkeen enää.

Putin on ilmeisesti salainen jännä ihastuksesi kohde,mutta ei sitä tarvitse kaikille tyrkyttää.Siitä puhe (jatkuva)mistä puute...niinhän se lemmen kohte vaikuttaa...

Näyttää olevan monella sama vaiva kun jo heräillä ollessaankin näkevät unia kyseisestä kaverista .Ainakin joka paikasta hänet löytävät.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Mitä pitäisi hävetä? No, kiusaamiskommentteja toki.

Mutta asiallisesti ottaen: kerropa yksikin asia, mitä Teuvo tekee Brysselissä.

Minä en keksi. Bryssel ja Hakkarainen kun sopivat yhtä hyvin yhteen kuin palikkatestin neliö ja ympyrä.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Ei uskoisi että aikuisiksi itseään väittävät ihmiset pystyvät tällaiseen hiekkalaatikkotouhuun.
Mutta sitähän se kateus teettää. Vie tuhkatkin pesästä.
Että aikuiset nimittelevät toisia, kaikkea sitä joutuu näkemäänkin.
Toki, en tunne edes myötähäpeää näiden vuoksi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ihan sama minkälainen cv mepeillä on. Kysymys on tehdystä politiikasta. Kun ilmoittaa että Orbanin touhut ovat hyviä on tiettsti kaikin poliittisin mitoin paariaa.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #134

En todellakaan tarkoittanut meppejä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #135

Puhuit yleisesti kiusaamisesta ja tämä blogi käsittelee Hakkaraishenkilöä joka on meppi.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #134

En todellakaan tarkoittanut meppejä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Tuossa yläpuolella jankutetaan, että Juncker sitä ja Juncker tätä. Hän kuitenkin johtaa väistyvää komissiota. Enemmän kai pitäisi olla kiinnostunut kuka tulee johtamaan seuraavaa eli ovat "Spitzenkandidaten": M.Weber vaiko joku muu?

Eikä Hakkarainenkaan tarvitse kuin kaksi rotevaa avustajaa, toinen toiseen kainaloon ja toinen toiseen. Sellaiset hänellä oli jo kun hänet ainoan kerran n.s. livenä näin Helsingin Kampissa n. kolme, neljä vuotta sitten. Tosin siinä vaiheessa heitä ei vielä tarvittu mutta jo alkuillasta G.Tonic:ien tahdista saattoi päätellä heitä myöhemmin tarvitun avustamaan kansansa edustajaa hänen edustajantoimensa hoitamisessa.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Kysymys esitettiin viimeksi eilen.

https://www.youtube.com/watch?v=9ax-QONPqF0

Who will succeed Juncker as European Commission president? | DW News

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren

Ovat ne isommatkin herrat "avustajia" tarvinneet, varsinkin kun tulivat Moskovan koneesta ulos Vantaalla, muovipussit käsissä kolisten. Ja silloin ei ollut Hakkaraisesta kyse.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Jep, muistan kun eräskin kepulipuolustusministeri tuli neuvostojen maasta vierailulta ja toimittaja kyseli tuntemuksiaan niin sai hän hädin tuskin soperrettua, että isoja oli pyssyt. Taisi olla T.Tähkämaa.

Sen sijaan deuli V.Leskinen kantoi puku rypistyneenä siistimmän U.Kekkosen muovikassia (vai oliko omia tuliaisia) ja molemmat ihan omin jaloin (http://4.bp.blogspot.com/_uy4vuBbsXMk/S06PCiX1-NI/...).

Mutta on toki totta, että sieltä(-kin) päin on tultu monenmoisessa kunnossa, avustaen ja ihan ilmankin.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

EU-parlamentti on laitos, joka perustettiin, jotta näyttäisi siltä, että EU:ta johdettaisiin demokraattisesti. Tosiasiassa se valta on aika marginaalinen sillä todellista valtaa taitaa pitää komissio virkamiehineen. Tosin EU:n byrokratia on niin monimutkainen parlamentteineen, komissioineen, neuvostoineen, EU-neuvostoineen ja kuhunkin liittyvine virkamiesarmeijoineen, ettei kukaan taida tietää, mitä hänen tulisi tehdä ja mistä hän vastaa. Kuvaa sotkee vielä Euroopan neuvosto.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen
Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

EU:n elinten vertaaminen NKP:n tai muiden kommunistististen puolueiden keskuskomiteoiden politbyroisiin eli poliittisiin toimikuntiin on harhaanjohtavaa sillä demokraattisen sentralismin oloissa valtasuhteet oli määritelty ja toteutuivat paljon EU:a selkeämmin ja suoraviivaisemmin. Niihin verrattuna EU on todella n.s. "hallintohimmeli".

Samaten n.s. reaalisosialismissa poliitinen ja taloudellinen valta oli paremmin yksissä käsissä kuin EU:ssa jossa todellinen valta on finanssitoimijoilla ja sitä enemmän mitä suurempia ovat. Niiden rinnalla poliittiset elimet ovat vain alisteinen hallinto-osasto. Sen sijaan reaalisosialismissa poliittisella vallalla oli myös taloudellinen päätöksenteko hyppysissään kullakin elimellä omalla hierarkian tasollaan.

Viljo Asikainen

Mitä, puhuiko hän viittä kieltä. Entä oliko hänellä asiaa? - Lauri Viita.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ei siellä suomeksi verkostoiduta, englantia puhutaan käytävilläkin.

English has long been in ascendance as the EU’s main working language — especially after the last wave of enlargement brought in officials and diplomats from Central and Eastern European countries who have studied the language of Shakespeare, but not French.

- Ehkä persut valmentavat Hakkaraisen kotimaista mediaa varten puoluejohdon puhuvaksi pääksi todistellakseen että Hakkarainen on Brysselissä mies paikallaan? Täällä Teuvo Hakkarainen, Prysseli.

https://www.politico.eu/article/french-english-lan...

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

"Ei siellä suomeksi verkostoiduta".
Entä suomenruotsilla ?

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren

Millähän ne italialaiset, espanjalaiset ja ranskalaiset sun muut yksikieliset siellä käytävillä englantia haastelevat?
Osaahan Hakkarainen ainakin auttavasti espanjaa ja sitä kieltä puhutaan maailmassa aika monessa paikassa.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #106

Onkohan peräti kakkonen "länsimaisista" kielistä?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Hakkarainen on Brysselissä rikoksiin syyllistynyt maahanmuuttaja, pitää varoa, ettei joudu säilöön ja karkotettavaksi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Mepin status suojaa kyllä Hakkaraisen Belgian viranomaisilta, kunnes hän syyllistyy johonkin töpeksintään siinä maassa.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

Mutta kaikki muut siellä ovat putipuhtoisia ?
Yksikään meppi ei koskaan ole syyllistynyt mihinkään rikokseen. Ei edes korruptioon ? Miksi sitten muutama vuosi sitten EU:n tilintarkastaja, joka kertoi EU:n korruptiosta sai potkut ?

Käyttäjän SeppoLavonen kuva
Seppo Lavonen

Matteo Salvini on toivonut suomalaisia meppejä EU-vastaiseen koplaansa EU-parlamentissa.
Nyt hän saa Hakkraisen. Juuri sopiva rangaistus Salvinille.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Entäpä, jos Tepi ei suostu? Tepi saattaa vaatia perusteita ja mielellään kännissä ja suomeksi.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård Vastaus kommenttiin #79

Tai jospa hän ryhtyy vetämään viinaa kaksin käsin vas.liiton Modigin kanssa, kun heitä kuitenkin rattijuopumus yhdistää. VMP.

Katkera ja pahantahtoinen saa kyllä laillasi olla, mutta minäpä veikkaan, että kumpikaan yllämainituista ei tule örveltämään viinan kanssa tulevassa pestissään.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

Taidan olla aika pihalla Hakkaraisen synneistä, mutta sanokaas mitä ne ovat tulleet maksamaan suomalaisille veronmaksajille ? Ovatko tulleet maksamaan enemmän, kuin korruptio ? Miten esim. hyväveli-verkosto, poliittiset virkanimitykset, tuulitukiaiset, yhteisen omaisuuden "myynti" (Kemira, Caruna jne) ?
Taitaa hakkaraisenne olla pikkutekijä tuossa joukossa.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Enemmän kyllä kiinnostaa, kuka sinne lähtee Hakkaraisen päällekatsojaksi; taluttelijaksi ja tulkiksi. Ja mitä mahtaa sen ihmisen mielessä liikehtiä.

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren

Turhaa on siitä päätäsi raapia, saat vaan tikkuja sormiisi. Aikuinen ihminen hoitaa asiat omalla tavallaan ja aika näyttää kuinka hän siellä pärjää.
Minusta vain tuntuu siltä, että täällä kotiSuomessa emme tiedä hönkäsen pöläystä niistä asioista ,mitä EUssa tapahtuu. Ja kaikki ei todellakaan ole kuin strömsössä.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Eikö se olisi vallan hyvä pari, Hakkarainen ja Sirpa Pietikäinen?
Siinä ei pääsisi pata kattilaa soimaamaan?

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Sinne voivat lähteä vaikka Niinistö Sauli,Stubb jne.joiden tehtäviin (monien muiden kaveriensa ohessa se on kuulunut)luotsatessaan Junkkeria milloin missäkin tilaisuudessa.Junkker tunnetaan kotimaassaan aamukonjakeistaan ja pöydän alta politiikastaan.Siksi ei hänestä pidetty.

"EU-komission puheenjohtaja pysyi tilaisuudessa vain vaivoin pystyssä presidentti Sauli Niinistön ja Alankomaiden pääministeri Mark Rutten tukemana"

Valtamedia on leikannut Jean-Claude Junckerin kompuroinnin pois tilanteesta kuvatuista otoksista, mutta tapaus on nähtävissä kenialaisen Daily Nationin videolta.

https://www.kansalainen.fi/eu-komission-puheenjoht...

Hakkarainen ei ole missään erityisemmässä asemassa ,kuten eivät 750 muutakaan verorahoilla elätettävää,etteikö mahtuisi Brysselin päämajaan muiden esikuviensa joukkoon illanistujaisiin,tai päiväkahveille....Suomalaisia meppejä ja taatusti muitakin siellä tunnetaankin,junkkerin lisäksi kompuroinneistaan,ihan kuten kaikki nämä sisäpiiriläiset suomessakin tekevät jne.Kuvitteletko että eu päämajassa nämä raitistuvat ja sylkevät ilmaiseen viinalasiin,kukaan näistä?

Se lasku näiden sikailuista on veronmaksajille törkeä vuosittain.Lukekaapa muiden maiden lehtiä,suomessa kun ennakkosensuuri ei niistäkään uutisoi,eikä koko eu hökötyksestä muutoinkaan.

Korkeimman oikeuden tuomari putkaan - ei maksanut taksilaskua ja niskoitteli poliisille

Poliisien tullessa paikalle Mansikkamäki ei suostunut kertomaan heille nimeään ja osoitettaan. Seurauksena oli, että poliisit toimittivat Mansikkamäen yöksi putkaan.

Mansikkamäki kertoo olleensa vahvasti alkoholin vaikutuksen alaisena.

https://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/2013/11/16/kork...

Ei ole varaa paljon huudella yhdelläkään sisäpiireistä,ja siksi ovatkin turvat tukossa.Suomessa piirit ovat pienet,eivätkä nämä toisiaan noki kuin mediassa ,silloin kun sirkusta seuraaville tarvitaan edes jotakin tärppiä jottei ihan mielenkiinto veronmaksuun menisi.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Hakkarainen on opiskellut pakkoruotsia. Sen avulla hän virallisen totuuden mukaan oppii helposti ja nopeasti minkä tahansa uuden kielen, jos tarvetta on. Ilmeisesti englanti ja espanja kyllä jo sujuvat.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Ruotsi kuuluu indoeurooppalaisiin kieliin kuten saksa ja englanti.
Varmasti ruotsin osaaminen helpottaa, nimim. "kokemusta on".

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund
Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen Vastaus kommenttiin #126

Ruotsinkieli ei ole missään asemassa eu.:ssa,eikä muuallakaan ,vaikka niin kuvittelet.Suomenkieli ja ruotsinkieli eivät ole mitään keskustelukieliä eu:ssa.Jollet satu käsittämään,kuten eivät komppaajakaverisikaan,suomalaisten meppien kielitaito on heikko ,kuten on usealla muunkin maan mepillä.

Sen takia on siellä tulkkaus,j ajos kuvittelet että joku meppi tai moppi siellä jostakin tekee päätöksiä yksinään ,olet aivan pihalla.

Näiden vanhojen kääkkien jotka eu:ta luotsaavat menneisyydestä ja sinne takaisin,ei Juoppo junkkerin tapaan,tarvitse osata yhtään mitään muuta,kuin suhmuroida ja sopia KESKENÄÄN miten veronmaksajien rahoilla edistetään heidän omia etujaan,ja niiden tahojen jotka eu liittovaltiota ovat olleet nykyiseen malliin rakentamassa.

Et kai todella kuvittele että joku suomalainen meppi vaikuttaa eu päämajassa sen politbyroon päätöksiin,saatikka joku ruotsikaan sen enempää.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Oliko tuo vitsi? Simultaanitulkit hoitavat istustosalin, mutta verkostoitumiseen ei alkuunkaan riitä välttävä kielitaito; täytyy kaikin puolin hallita se asia, johon haluaa vaikuttaa.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Hakkaraisella on oma äänestäjäkuntansa. Rehelliset arjen työtä tekevät kansalaiset, joita ylikoulutetut viisastelijat eivät ymmärrä. Demokratiassa äänioikeus on kaikilla ja siihen on tyytyminen. Vaarallisimpi ovat päälle puhuvat pulputtajat, joilta puuttuu terve itsekritiikki!

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Anita, kyllä nämä penkin painajat ymmärtävät. He vain pelkäävät tavallisen kansalaisen asialla olevia.
Nämä ovat uhka heidän kuoluoppimalleen.
Ennen muuta nuoret kakarat joiden ainoa asia mitä ovat tehneet on ollut bailaaminen. Ei minkäänlaista elämänkokemusta eikä näkemystä muusta kuin bailaamisesta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Hakkaraisellahan on toki kokemusta myös bailaamisesta.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen Vastaus kommenttiin #128

"Kokoomuksen hurjaksi äityneistä juhlista kantautuu lisää outouksia. MTV3 uutisoi ensin kansanedustaja Tapani Mäkisestä, joka otti sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikon syleilyynsä ja romahti sitten lattialle. Aiheesta kirjoitti myös Ilta-Sanomat. Molemmat mediat päätyivät sensuroimaan valokuvan, jossa parkettia partaveistellyt Mäkinen makaa naureskellen kaatuneen, vähemmän huvittuneen daaminsa vieressä"

Kas kun ei tuosta tullut pahoinpitelysyytöksiä ja KISSANKOKOISIA OTSIKOITA ja jauhamista kuukausi toisensa perään medioissa.Ettei vaan ole kokoomuslaisten viinan käyttö karannut käsistä kun ent.ALKOHOLISTI lääkärit A-KLINIKALTA (kok-passi povitaskussa tietysti ja yksityisen klinikan suojatyöpaikka )tekevät diagnooseja julkisuudessa MUIDEN puolueiden jäsenistä,kuten sisäpiirisakin edustajatkin mediassa,johon heillä ei ole mitään oikeutta eikä pätevyyttä.

Rattijuppoja kuten vapaavuori ex ministeri!Pietikäinen ex ministeri,piemän työn teettäjä ex ministeri Hautala jne.ovat maalikappaleita siitä että teidän ulinanne ovat täysin merkityksetöntä kitinää,joka ei suomessa pain amitään.

Maan tapa ei noista tuomitse.Ja vielä vähemmän se kiinnostaa korruptoitunutta eu päämajaa,jonka johto on sitä samaa sisäpiiriä.

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen

Hakkarainen ja terve itsekritiikki tuskin kuuluvat edes samaan lauseeseen.

Ja milloin ylikoulutetut viisastelijat eivät ole enää olleet rehellisiä työtä tekeviä kansalaisia?

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

"Rehelliset arjen työtä tekevät kansalaiset, joita ylikoulutetut viisastelijat eivät ymmärrä."

Taitaa olla lukihäiriö. Eihän tuossa puhuta mitään tuollaista sanota.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Toisaalta voi iloita siitä että Venäjän pussiin pelaava blokki vaihtoi Halla-ahon Hakkaraiseen. Eihän heillä paljon hyötyä ole
Hakkaraisesta paitsi että ryhmän mukana äänestänee.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

A-studiossa toimittaja puhuivat Hakkaraiselle kuin lapselle, hitaasti, yksinkertaistetusti ja vaikeita tai monimutkaisia kysymyksiä vältellen.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Ei se siltikään ymmärtänyt mitään siitä mitä kysyttiin ja mistä muut puhuivat.

Jossain vaiheessa Hakkarainen alkoi lässyttämään sitä vanhaa vihapuhettaan. Muut keskustelijat häpesivät ilmeisesti Hakkaraisen puolesta ja nopeasti vaiensivat sen, ettei Hakkarainen olisi enempää nolannut itseään ja puoluetta.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

No Laura olisi ollut parempi vaihtoehto tuohon puhujaryhmään. Hänellä on sellainen ulosanti, jota on harvoilla! Kyllä olisi meillä monella ollut vaikeaa muiden puhujien kanssa. Osa heistä osaa pulputtaa pitkät pätkät vuosien kokemuksella. Eri asia kuinka paljon mukana on todellista sydäntä tai kuinka paljon opittua retoriikkaa!!

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ei europarlamentissa edelleenkään ole kyse puhumisesta, vaan verkostoimisesta ja vain sen kautta vaikuttamisesta.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Eli korruptiosta jossa hyvä veli-verkostot ja sisäpiiriläiset päättävät kaikkien muiden asioista,kun suurin osa tollukoista ei ymmärrä tai osaa kuin ÄIDINKIELTÄÄN,joka on Suomea lukuunottamatta ,näille muille maille se 1. kieli joka pitää osata.Suomen ja ruotsikieli ei ole missään arvossa tai asemassa.

Hyvä että arvoisa Nylund on sen oivaltanut hänkin.Demokratiasta tosin ei silloin puhuta,vaan aivan jostakin muusta vallan käytön muodosta,kun ainoastaan ne muutamat joilta sujuu es.juuri ne espanja,italia,englanti ja varsinkin saksa ja ranska ovat ne joiden ääni kuuluu.Voi,voi,kun sakemannit ja ranskalaiset eivät edes englantia osaa tai halua puhua,saatikka sitten ne edellä mainitut muut maatkaan.

Suhteet ratkaisevat,ei mikään muu.Kuten kaikissa samanlaisissa systeemeissä.Koskee suomen hallitustakin,jossa ääntä pitävät ne puolueet,joilla on takanaan rahaa ja suhteita mediaan jne.Parhaat mainostoimistot.

Maaailman puhutuimmat kielet listattiin – englanti vasta kolmantena

Suomessa keskustelua kouluissa opetettavista vieraista kielistä on käyty aktiivisesti jo vuosien ajan, ja usein keskusteluihin liitetään myös eri kielten merkitys kansainvälisesti esimerkiksi kaupan alalla ja turismissa.

Nyt World Economic Forum on listannut maailman puhutuimmat kielet. Statistan ja Ethnologuen mukaan äidinkielenä kiinan kieli on aivan omaa luokkaansa verrattuna muihin kieliin. Sitä puhuu tilaston mukaan äidinkielenään 1.284 miljoonaa ihmistä. Toiseksi puhutuin kieli on espanja, jota puhuu äidinkielenään 437 miljoonaa ihmistä.

Suomalaisille tuttu maailmankieli englanti on vasta kolmannnella sijalla, sillä sitä puhuu maailmassa äidinkielenään tilaston mukaan vain 372 miljoonaa ihmistä. Neljäntenä listalla on arabia 295 miljoonalla ja hindi 260 miljoonalla ihmisellä.

Kymmenen äidinkielenä eniten puhutuimman kielen joukkoon mahtuvat myös bengali 242 miljoonalla, portugali 219 miljoonalla, venäjä 154 miljoonalla, japani 128 miljoonalla ja lahnda 119 miljoonalla puhujallaan.

Eipä sinne joukkoon sitten moni pääse,kun suurin osa ei kieliä taida kuin auttavasti,että metsään meni taas kerran yhden puolueen ajojahti/pakkomielteinen osoittelu.750 meppiä ei päätä yksikään yksinään mitään muutoinkaan.Ummikot siis sopivat sinne loistavasti kun näiden suomalaisten poliitikoiden kielitaitotaso tiedetään.Ei pari sanaa ole kielitaito.

Siinä on menneisyydenvangeille kielivalikoimaa jota tarvitaan tulevaisuudessa,sen sijaan että suomi laahustaa pakkojensa kanssa meneisyydessä lehmänkauppojensa takia,ja haaveilee vajaan 6 miljoonan asukkaan maana vaikuttavansa eu päätöksiin erityisesti suomen hyväksi kielitaidottomien poliitikoidensa kautta( nuoret ja politiikan ulkopuolelta olevat erikseen).Suomalaisten suomen ns.ruotsikaan ei suju vaikka sitä on vuosikaudet pakolla yrtitetty ,vajaa 5% sitä jotenkuten osaa,kun aitoja ei ole saatu nurin.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Ap! Koulutetut ihmiset kuuluvat tärkeään työväestöön! Viisasteluun harvemmin pystyy henkilö, jolla ei ole puhujakokemusta! Demokratia perustuu kuitenkin edustukselliseen kansanvaltaan, jossa meillä kaikilla on oikeus toimia niillä kyvyillä joita luoja on meille suonut!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset