RaimoTossavainen

Hirvimäen herätyskello ei soinutkaan

Petri Hirvimäen äänisaalis 146 ääntä. Suuret olivat suunnitelmat laittaa nukkuvien avulla asiat toiseen malliin. Liekö herätyskellosta loppuneet patterit, vai mistähän johtui, että asia kaikui kuuroille korville. Tuo äänimäärä liennee tullut sukulaisilta.

Nämä eduskuntavaalit osoittavat mielestäni sen, että uusia puolueita ei enää kaivata tähän maahan. Nykyiset eduskuntapuolueet riittävät pitämään yllä demokraattista järjestelmää yllä Suomessa.

Seitsemän Tähden Liike, Siniset, Kansalaispuolue ja Nukkuvat joutavat painua unholaan. Minusta parempi niin, että puoluekenttä on selkeä ilman noita rönsyjä. Kyllä nykyisistä eduskuntapuolueista löytyy jokaiselle jotain.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"
" Nämä eduskuntavaalit osoittavat mielestäni sen, että uusia puolueita ei enää kaivata tähän maahan. Nykyiset eduskuntapuolueet riittävät pitämään yllä demokraattista järjestelmää yllä Suomessa.
"

Turhaa ja lyhytnäköistä pohdintaa. Lieneekö provoa?
Kyllä uusille puolueille tilausta on..... ennemmin tai myöhemmin.

Jatkossa käy myös niin että joillekin nykyisille eduskuntapuolueille ei löydy enää tarpeeksi kannatusta ja putoavat pois.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

" ... uusia puolueita ei enää kaivata tähän maahan"
Eiköhän se ole suunnilleen noin. Ainakaan puolueiden määrän ei pitäisi kasvaa, mieluummin sen olisi hyvä vähän pienentyä. Kovin sirpaleinen eduskunta tekee toimintakykyisten hallitusten muodostamisen vaikeaksi ja jos (ja kun) me haluamme tätä demokraattista systeemiä jatkossakin käyttää, niin toimivuus on siinä aivan avainasemassa.

Uusia puolueita voi tietysti syntyä, mutta vastaavasti joidenkin vanhojen olisi hyvä joko hävitä tai fuusioitua muihin puolueisiin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Juu, kyllä tämä riittää, ei ole näköpiirissä, että yhtäkkiä joku uusi idea lähtisi lentoon.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Ritalakin setämiehenä haluaa lakkauttaa uuden kehityksen :) Olen (melkein) pöyristynyt. Niin kiva ja suvaitsevainen mies kai muuten... tai sitten ei.

Kyllä niitä uusia liikkeitä tulee, näkee Ritala tai minä niitä tahi ei. Niin se elämä etenee.

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Minusta näyttää siltä, että uusia puolueita eivät niinkään synnytä uudet ideat vaan ihmisluonteet, jotka eivät sopeudu toimimaan jo olevissa puolueissa. He eivät saa, tai ainakaan riittävän nopeasti omia näkemyksiään niissä läpi.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Tuo pätee onneksi vain suurimpaan osaan tapauksista. Iso valikoimahan täytyy olla että niistä karsitaan suurin osa pois. Nykyisistä pienistä näen mahdollisuuksia jatkossa esim. piraateille, ja uusiahan aina tulee.

Uusia etenkin tulee mikäli maan asiat hoidetaan huonosti.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Liike Nyt siis mielestäsi kelpaa kyllä?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset