RaimoTossavainen

Valinnanvapaus ratkaistu Pohjoin-Koreassa.

  • Valinnanvapaus ratkaistu Pohjoin-Koreassa.

Kejon ihmemaassa ei ole valinnanvapausongelmaa. Siellä se on ratkaistu yksinkertaisella tavalla. Ja kansa on tyytyväinen!

Pohjois-Koreassa äänestetään tänään sunnuntaina rituaalinomaisissa parlamenttivaaleissa.

Vaaleissa on lähes 700 vaalipiiriä, ja jokaisessa on yksi valtion hyväksymä ehdokas.

Myös maan johtajalla Kim Jong-unilla on paikka parlamentissa. Edellisissä parlamenttivaaleissa vuonna 2014 hän sai jokaisen annetun äänen omassa vaalipiirissään äänestysprosentin ollessa 99,97 prosenttia, kertoi Pohjois-Korean valtiollinen uutistoimisto KCNA.

Pohjois-Korean parlamentti kokoontuu yleensä kerran tai kaksi vuodessa päivän mittaiseen istuntoon.

Ainakin kokouspalkkiot pysyvät kurissa.

 

 

KUVAN LAITOIN TUOMO KOKON KOMMENTTIIN LIITTYEN. ITSE PLOGIN AIHEESEEN SIIS EI LIITY MITENKÄÄN. SALLITTANEEN TÄMÄ PIENI SYRJÄHYPPY.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Tässä Rodong Sinmunin raportti ehdokasasettelusta:

"The work for nominating and registering candidates for deputies to the 14th Supreme People's Assembly (SPA) has been successfully conducted in the Democratic People's Republic of Korea.

In this regard, the Central Election Committee issued a report on Mar. 7.

The meetings of electors for nominating candidates and examining their qualifications nominated as candidates workers, peasants, intellectuals, service personnel of the People's Army and officials who have devotedly worked for the prosperity of the socialist country and happiness of its people, true to the idea and guidance of Supreme Leader Kim Jong Un, the report said.

The report noted that the election committees in all the constituencies across the country registered the nominees as candidates for deputies to the 14th SPA to be elected in their constituencies under the Law on the Elections of Deputies to the People's Assemblies at All Levels.

The Central Election Committee reported that the candidates for deputies to the 14th SPA nominated at electors' meetings held in all the constituencies throughout the country were correctly registered as candidates for deputies to the SPA by the election committees of their relevant constituencies."

http://www.rodong.rep.kp/en/index.php?strPageID=SF...

Tässä linkki Pohjois-Korean perustuslain lukuun 6, joka käsittelee vaaleilla valittuja toimielimiä aina korkeimmasta kansanneuvostosta paikalliskomiteoihin asti:

http://www.naenara.com.kp/en/politics/?rule+7

Suomessa äänestetään sitten ensi kuussa rituaalinomaisissa parlamenttivaaleissa ja sen jälkeen jatkuu sama politiikka kuin tähänkin asti.

Yksipuoluejärjestelmä: Suomen Kapitalistinen Talouskasvupuolue

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Eilen National Geographic -kanava näytti ohjelman, jossa Michael Palin tutustui Pohjois-Koreaan. Juontaja vieraili eräässä yksityiskodissa, jossa hän sai aterioida. Asunnon seinälle oli ripustettu pari kehystettyä valokuvaa, jotka molemmat esittivät Kim-hallitsijasuvun edesmenneitä jäseniä.

Onko Suomessa yksityiskoteja, joiden sisustamiseen vuonna 2019 olisi käytetty Kekkosen ja Koiviston kasvokuvia? Käsi ylös, joka sellaisesta tietää!

Se että Pohjois-Korean valtionpäämiehet yksi toisensa jälkeen tulevat samasta perheestä, on äärimmäistä demokratiaa. Eihän henkilöä voida asettaa virkakieltoon sen vuoksi, että hänen nimensä sattuu olemaan Kim.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

"Onko Suomessa yksityiskoteja, joiden sisustamiseen vuonna 2019 olisi käytetty Kekkosen ja Koiviston kasvokuvia? Käsi ylös, joka sellaisesta tietää!"

Mieleen tulee yksi Aki Kaurismäen elokuva, jossa mies meni kodittomien majoituskeskukseen ja ripusti sänkynsä päädyn yläpuolelle seinälle Kekkosen kuvan. Mistäköhän Kaurismäelle on sellainen idea tullut mieleen?

Huomasitko muuten siinä näkemässäsi dokumentissa, oliko olohuoneen seinällä seinäkelloa? Ymmärrät kysymyksen, jos luet aiemman blogini:

Elokuvataiteen rooli kansan ideologisessa kasvatuksessa Pohjois-Koreassa

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Kellokysymykseen en kiinnittänyt huomiota, ja dokumentin ääressä varsin nopeasti pitkästyttyäni siirryin turruttamaan itseäni tutumpien hömppäohjelmien pariin meikäläisten kapitalistien pyörittämille "mainosoopiumia kansalle" -areenoille, joilla paneelikeskustelijat naureskelevat toistensa älynväläyksille.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Minulla on kultaisissa kehyksissä oleva taulu, jossa on vanhalla tavalla soikeaksi ympyröidyt presidenttien naamakuvat Koivistoon asti.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kotiapulaisemme kertoi Kiinassa asuessamme, että hänen lapsuudenkodissaan Anhuin provinssissa heillä oli Maon kuva tietyssä huoneen nurkassa, kuten kaikissa muissakin kodeissa. Joka aamu aikuiset perheenjäsenet menivät kertomaan kuvan eteen mitä töitä he päivän mittaan tulevat tekemään ja illalla he raportoivat kuvalle niiden töiden suorituksesta. Lähinnä oli kyse riisin viljelystä tai rautamalmin kuormaamisesta.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

RT: "Valinnanvapaus ratkaistu Pohjoin-Koreassa."

Otsikkoon ei tule pistettä. Ortografian kanssa kiireessä itse kullekin tulee ongelmia, sinulle tuli.

Teksti: et sitten ottanut huomioon mahdollisuutta, että loukkasit Janne Kejoa?

Tällä foorumillakaan ei lie yhtäkään, joka toisen kanssa olisi kaikesta ja aina samaa mieltä - ja hyvä niin, sillä se on demokratiaa ja polyfoniaa. Janne Kejo on eräs omaperäisimmistä ja itsenäisimmistä ajattelijoista tällä foorumilla.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

On ilahduttavaa kuulla, että toisinajattelua edelleen arvostetaan Suomessa.

Luokkayhteiskunnassa niin pitäisi ollakin, ainakin jos sananvapaudella halutaan kerskailla. Luokkayhteiskunta, jossa kaikki puristetaan yhteen ja samaan poliittiseen muottiin, on itse asiassa fasismia.

Harmonisessa yhteiskunnassa poliittisen moninaisuuden pitää heijastella yhteiskunnassa mahdollisesti vallitsevia materiaalisia luokkaeroja. Vasta kun materiaalinen luokkajako on poistettu, voidaan siirtyä yksipuoluejärjestelmään loukkaamatta minkään yhteiskuntaluokan etua.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Jos toisinajattelija löytäisi yhteisön, jossa kaikki ajattelevat hänen laillaan, lakkaisiko hänen toisinajattelunsa, vai muuttaisiko hän mieltään, koska hän haluaa ennen kaikkea ajatella toisin kuin muut?

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo Vastaus kommenttiin #7

Usko tai älä, mutta olen tuota itsekseni aina silloin tällöin miettinyt...

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Kohtaan 3. Virheitä sattuu, vaikka oli 10 äidinkielessä.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Edelleen kohtaan 3. Miksi ei mene oikeaan kohtaan, vaikka vastasin edelliseen. Millähän tavalla minä mahdollisesti olen loukannut, päin vastoin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset