RaimoTossavainen

Häpeä Rinne, jos osaat

Antti Rinne, käyppäs peilin edessä ja kysy itseltäsi miten voit kirkkain silmin lausua Sipilän hallituksen erosta, että se oli outo ratkaisu.

Voiko tuon härskimmin enää hallituksen eroa kommentoida puolue, joka oli etunenässä erottamassa vain kuukausi sitten Sipilän hallitusta välikysymyksellä hoitajamitoituksesta.

Välikysymyksen härskiyttä lisäsi vielä se, että sen ensimmäinen allakirjoittaja Sanna Marin oli Tampereella äänestänyt hoitajamitoituksen alentamisen puolesta.

Paljon Demarit olette hallitusta haukkuneet ja soimanneet, mutta ei tuo teidänkään toiminta suuria pisteitä ansaitse.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (41 kommenttia)

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Väärin erottu. Eihän tämä hallitus mitään osannut oikein tehdä, ainakin jos oppositiota kuuntelemme.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Sipilä yrittää pitää kepun kannatuksen kymmenen prosentin paremmalla puolella. Siksi hallituksen piti erota.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Miksi sitten Rinne piti eroa outona, kun puolueensa hetki sitten oli erottamassa hallitusta. Ei paljon tyylipisteitä heru, on sen verran raukkamainen. Ja tällainen tuuliviiri on nousemassa pääministeriksi. Ei ole kaksista odotettavissa.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Eikös Rinne ole ollut pois kuvioista koko alkuvuoden? Mihin toimintaan mahdat viitata?

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen Vastaus kommenttiin #6

Tiedät varsin hyvin, välikysymykseen. Vaikka Rinne oli saikulla, niin takuuvarmasti on häneltä kysytty kantaa välikysymykseen.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Tämän hetkinen tilanne demarien kohdalla tyylipisteissä prosenttiyksiköinä laskettuna himpun yli 21. Kisan korkeimmat pisteet.

Käyttäjän ArmasAallontie kuva
Jari Partala

Asiaa puhut. Jos Rinne on seuraava pm, niin sotemurheet on hänellä edessä. Kuka kuvittelee, että esim. demarit vihreillä höystettynä toisi meille jotain positiivista. Velka lisääntyy ja ihmiset näännytetään erilaisilla veroilla.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

Heh, vai näännytetään ”erilaisilla veroilla”.... Niin varmasti, lol.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Sipilä on periaatteen mies, kuten hän tänään ilmaisi. "Tulos tai ulos". Näinhän hän totesi oman hallituksensa esittelytilanteessa. Sipilä ei saanut sote- eikä erikseen siihen hallituskriisin uhalla kytkemäänsä maakuntauudistusta maaliin. Siksi hän oman eroamisensa sijaan pyysi varmuuden vakuudeksi koko hallituksen eroa.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

Happamia, sanoi kettu pihjalanmarjoista...

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Tossavainen, kyllä se on Juha "rintamakarkuri" Sipilä jonka on syytä hävetä, hukkasi satojamiljoonia euroja yhteisiä verorahojamme, kaikkien, sote- perustuslaki- ja talousasiantuntijoita varoituksista huolimatta Sipilä yritti runnoa kepun ikiaikaisen unelman maakuntahallinnon eduskunassa läpi vaikka perustuslakia ylikävelemisellä. Sipilälle jäi sote-uudestuksesta Musta-Pekka käteen, eikä se muuksi muutu vaikka Sipilä periaatteen mieheksi itseään kuinka tituleerasi. Hallituksen ero on puhtaasti vaalitaktiillinen veto, kyllä äänestäjät tuon huiputuksen läpi näkevät.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Mihin perustuu väitteesi sadoista miljoonista, jotka muka on hukattu. Isoa osaa tehdystä työstä ja selvityksistä voidaan käyttää hyödyksi tulevissa suunnitelmissa. Meinaatko, että Sipilä ja Keskusta ovat ainoat poliittiset toimijat, jotka kuten kerroit, tekevät vaalitaktisia siirtoja.
Eiköhän se kuulu pelin henkeen. Niinkuin tuo Rinteen toteamus, voiko olla selvempää vaalikikkailua, kuin miten Rinne kommentoi hallituksen eroa.

Käyttäjän ArmasAallontie kuva
Jari Partala

Höpö höpö Granlund. Kaikki asiantuntijat sanovat, ettei panostus ole mennyt hukkaan. Katsotaan nyt, onko ihmisille tiedossa muuta kuin veroja eri muodoissa.

Käyttäjän SauliAittola kuva
Sauli Aittola

Kyllä täälläpäin on saatu paljon valmista. Se mikä meni vikaan on poliittisen hallituksen ja eduskunnan heikon valiokunta työn tulosta. Täällä porukka odottaa valmiina asemissa työkalut terävinä että pääsis kunnolla töihin.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

Olkaa vaan valmiita kuin partiopojat, se on hyvä asia..Sote-uudistuksessa oli kaikki katastrofin ainekset mitkä ei enää korjailemalla olisi parantuneet. Terveyspalveluja tullaan varmasti parantamaan tavalla tai toisella jos tahtoa on. Jotenkin vaan tulee mieleen että pitäisikö.terveydenhuollon Parannussuunnitelman tehdä asian ammattilaiset eikä poliitikot? Homma on aika tärkeä, joten jotkut poliittiset ideologiat ei saisi asiaa sotkea.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

RT: "...Sanna Marin oli Tampereella äänestänyt hoitajamitoituksen alentamisen puolesta."

Rautalangasta tietämättömälle/tietämätöntä näyttelevälle blogistille: Paikallispoliittisen sovun vuoksi Kokoomus edellytti tätä ja siksi Marin äänesti siten.

Muilta osin blogistin teksti kertoo pihlajanmarjojen happamuudesta.

Päivän Iltasanomien antia:

Puhemiesneuvoston muistio paljastaa – sote-uudistus olisi kaatunut joka tapauksessa aikatauluongelmiin: ”Sipilä otti varaslähdön”
https://www.is.fi/politiikka/art-2000006029007.html

Tahtoo sanoa, että Juha Sipilä teki vaalitaktisen vedon.

Vaaleihin on matkaa ja totean, että jos SDP joutuu tilanteeseen, jossa on valittava jompikumpi, Kokoomus tai Keskusta, toivon, että se on Keskusta (joka on vapauttanut Juha Sipilän tehtävistään). Kun Kokoomus on paikallaan oppositiossa, ensimmäinen edellytys täyttyy, että edes jotakin voidaan alkaa korjata. Elämme eri aikaa kuin aiempien punamultien aikana, mutta jälkikäteen katsoen ne toimivat koko valtakunnan hyväksi. Suuri sinimusta puolue ajaa ainoastaan kansainvälisen pääoman etuja.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Rautalangasta tietämättömälle/tietämättönä näyttelevälle blogistille: Paikallispoliittisen sovun vuoksi Kokoomus edellytti tätä ja siksi Marin äänesti siten."

Onko tuo jonkinlainen puolustus demareille?

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

Ei, se on faktan esiintuonti. En salli sitä, että blogisti ilman oikaisua tietoisesti/tietämättään toistaa virheellistä tietoa.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen Vastaus kommenttiin #16

Missä kohtaa se virhe on.Eikö siis pidä paikkaansa, että Sanna Marin äänesti hoitajamitoituksen alentamisen puolesta.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Suonsivu, kyllä tunnen tapauksen ja olosuhteet miksi on menetellyt noin. Politiikassa joutuu tekemään kompromiseja, se on realismia. Mutta näin tärkeässä asiassa lehmänkauppojen teko ei tunnu oikealta. Mikä on sellainen asia, joka ajaa vanhusten hyvinvoinnin yli.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Et näköjään sinäkään. Lue kommenttini alta.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

RT: "Mikä on sellainen asia, joka ajaa vanhusten hyvinvoinnin yli."

Sitä sinun on kysyttävä Tampereen Kokoomuksesta ja SDP:stä.

Minä en ole politiikassa mukana (olin vuoden verran IPU:n jäsen ja ehdokkaana 2015). Jos taas kysyit minun mielipidettäni, henkilökohtaisesti en hyväksy minkäänlaisia lehmänkauppoja, ja IPU:n puolueohjelma oli ja on yhä ainoa, jonka voin allekirjoittaa. Sen ohella keskeistä ylipäänsä mahdollisuudelleni suostua minkään puolueen toimintaan mukaan oli, että puolue- ja ryhmäkuria ei ole. Puolue- ja ryhmäkuri kun merkitsevät sitä, että demokratiamme on muutaman puoluejohtajan ja heidän lähipiirinsä taskussa ja siten erittäin alttiina lobbaukselle.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Jouni, et taida muistaa, kuka kyseisen esityksen äiti oli? Taisi muuten olla Tampereen asiasta vastaava apulaispormestari, eli Johanna Lounaskorpi(sdp).

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ei se niin mennyt.

Johanna Loukaskorpi

@JLoukaskorpi

#Hoitajamitoitus alentaminen sisältyi #sotela’n #talousarvioesitys. Meillä oli tietty kh:n velvoite säästöjen saamiseksi. Vaihtoehto oli leikata vammaisilta. Lautakunta päätyi hoitajamitoituksen pieneen alentamiseen, koska koki sen kohtuullisemmaksi. Myös kok kannatti. #Tampere

https://twitter.com/JLoukaskorpi/status/1093240014...

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

"...toivon, että se on Keskusta (joka on vapauttanut Juha Sipilän tehtävistään)."

Oletko nyt aivan varma, että keskusta ilman Sipilää on se keskusta, joka muodosti yhdessä demarien kanssa punamullan. Silloin alkiolaiset olivat ydinjoukko. Asiat ovat pitkään olleet vähän toisin. Mietipä Vanhasen hallitusta ja tätä nykyistä.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

EL: "Oletko nyt aivan varma, että keskusta ilman Sipilää on se keskusta, joka muodosti yhdessä demarien kanssa punamullan."

Nykyisessä Keskustassa alkiolaisuus loistaa poissaolollaan ja on tehnyt sitä jo pidempään. Ounastelin ainoastaan tilannetta, jossa SDP joutuisi tuohon valintaan.

Tällä vuosituhannella joka kerta, kun SDP tai Keskusta on ollut kimpassa sinimustan kanssa ja tällä pelikaudella sinimustien aloittaessa pienimpänä, Kokoomus on aina onnistunut peluuttamaan toisilla omaa peliään ja tätä kautta lukuun ottamatta aina säästänyt kannatuksensa toisten kustannuksella. Kyse ajatuksessani on siten siitä, että tuossa valinnassa on SDP:n syytä varoa laittamasta hynttyitä yhteen Kokoomuksen kanssa.

On Suomessa yksi alkiolainen puolue, ja se on IPU.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Oli äiti kuka tahansa, mutta eikö pidä paikkaansa se, että Marin äänesti hoitajamitoituksen alentamisen puolesta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Sanna Marin äänesti siis apulaispormestri Johanna Lounaskorven(sdp) esityksen puolesta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Tampereella sdp ajaa lähinnä gryndereiden etua, pisti tamperelaiset veronmaksajat maksamaan 65 miljoonaa turhasta tunnelista jotta grynderit saivat rakentaa miljoona-asuntoja Tampellan alueelle. Kenen asialla sdp oikein on?

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

”Hyvin” olet taas perillä asioista....

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Tossavainen.

Yrittäisit edes.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Tuossa on aika perusteellisen tuntuinen analyysi Sipilän liikkeistä parin viime vuoden aikana. Ei sen rinnalla Rinteen mielipide juurikaan häpeämistä edellytä.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8fa93cc-865...

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Nyt Rinne vaikeroi sitä, että kun on tulossa EU-puheenjohtajuus, niin pitäisi olla poliittista johtajuutta valmistautua siihen.
Ja kuukausi sitten olivat kaatamassa poliittista hallitusta. Hallitusasiat olisivat olleet hetkessä sekaisin. Puheenjohtajuuteen valmistelu olisi sotkeutunut pahasti.
Sekavaa poliittista käytöstä Rinteeltä. Ja vielä pääministeriksi, ei kovin ruusuiselta näytä jos ajatuksen juoksu on tuolla tasolla.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Nyt Rinne vaikeroi sitä, että kun on tulossa EU-puheenjohtajuus"

Siinä Rinteellä tekemistä, yhdistää järkevä politiikka ja saada sille komission hyväksyntä. Mission imbossible.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

Sä voit alkaa nyt neuvomaan mikä on ”järkevä” politiikka. Odottelen mutta en pidätä henkeä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #41

Esimerkinomaisesti ottaa satatuhatta nuorta, tervettä ulkomaalaista miestä täysihoitoon ja maksaa eurooppalaisille sijoittajille korvaukset heidän tekemistään virheinvestoinneista. Olen varma että sdp osaa tehdä yhtä typerää politiikkaa kuin kokoomus ja keskusta.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

Oppositio tekee välikysymyksiä, viime aikoina äärimmäisen pienellä enemmistöllä toimiva hallitus vastaa niihin. Näin on aina tehty ja tullaan tekemään ”poliittista” hallitusta vastaan. Niin toimii kansanedustuslaitos ja on toiminut koko itsenäisyyden ajan, vaikka nyt joitakin järkyttää.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kovasti se ottaa joidenkin hermoon, että demarit ovat galluppien kärjessä.

Sipilän ja tämän hallituksen puolustelu tämän päivän valossa on sitten taas todella huvittavaa.

Se on tämä hallitus, mikä mokasi ja sen pääministeri, siitä on turha hakea syyllistä muualta.

Suomessa suurinta valtaa käyttää hallitus, ja sillä oli enemm istö eduskunnassa ja myös valiokunnissa.

Tämän soten epäonnistumisen syy on siellä v.2015 kun Sipilä ja Stubb tekivät kuuluista lehmänkaupat, silloin unohtui se pääasia, ja oma etu ajoi kaiken yli.

Kyllä se sote tulee, kunhan pidetää keskusta ja kokoomus poissa hallituksesta.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

"kunhan pidetään Keskusta ja Kokoomus pois hallituksesta. Siinä tapauksessa Ritalan pitää nöyrtyä ottamaan niin kovasti ihailemansa Persut hallitukseen, jotta enemmistö syntyy.
Viimeisimmän Yle:n julkaiseman ennusteen mukaan ilman Keskustaa, Kokoomusta ja persuja hallituksella olisi 101 edustajaa.

Silläkö Ritala meinaa hallita valtakuntaa.Pakko ottaa Persut mukaan!!!!

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

politiikka on peliä, ja likaista sellaista

kehtaahan ne ja kyllähän ne kehtaa

=)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset