RaimoTossavainen

Sampo Terho, järki käteen ja kättä päälle

Sampo Terho, kannattaisiko ottaa järki käteen ja kättä päälle Jussi Halla-Ahon kanssa. Siniset eivät tuo mitään lisäarvoa suomalaiseen politiikkaan. Paikkanne tulisi olemaan "takiaispuolueena" Suomen poliittisella kartalla.

Olette Perus-Suomalaisten kanssa samaa joukkoa. Yhdessä olisitte paljon vahvempi tekijä suomalaisessa politiikassa. Jättäisitte kättelyssä poliittiseen unholaan Timo Soinin .

Nyt on siihen yhdestoista hetki tehdä sopu, ja jatkaa yhdessä kohti menestyksekkäisiin vaaleihin 2019.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (47 kommenttia)

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas

Haastattelin kansanedustaja Olli Immosta (PS) Perussuomalaisten puolueneuvoston kokouksessa Lahdessa tänä syksynä (raportoin puolueneuvoston kokouksesta "livenä" tänne Puheenvuoroon).

Kysyin suoraan, onko mahdollisesti loikkaustaan katuvilla sinisillä mitään mahdollisuutta päästä takaisin Perussuomalaisiin? Lähinnä ajattelin kysymystä kysyessäni nyt puolustusministerinä toimivaa Jussi Niinistöä (sin).

Immonen vastasi, että jos tällaisia kysymyksiä edes nousisi esiin, ne olisi punnittava tapauskohtaisesti.

Mitä tulee Sampo Terhoon (sin), joka nimenomaan Jussi Halla-ahon avulla nousi mepiksi, kun Halla-aho ohjasi omien kannattajiensa äänet Terholle, koska Soini ei antanut Halla-ahon ryhtyä Perussuomalaisten meppiehdokkaaksi, tulee Terho jäämään Soinin ohella Suomen poliittisen historian vastenmieliseen takinkääntäjien joukkoon.

Mikäli Halla-aho ei olisi ohjannut oman, jo tuolloin varsin laajan kannattajakuntansa ääniä ja omaa huomiotaan Sampo Terhon hyväksi, en usko, että olisimme koskaan edes kuulleet Terhosta mitään.

Terho palkitsi Halla-ahon siirtymällä Sinisiin, kun perussuomalaiset äänestäjät eivät välittäneet valita Terhoa puolueen johtoon, edes varapuheenjohtajiston joukkoon, vaan valitsivat puheenjohtajaksi Jussi Halla-ahon ja varapuheenjohtajiksi Huhtasaaren, Eerolan ja Hakkaraisen.

Tuollaisella takinkääntäjällä ja petturuutta osoittaneella henkilöllä kuin Sampo Terho ei uskoakseni ole mitään asiaa enää Perussuomalaisten joukkoon.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Vai että ohjasi? Paljon puhuva sanavalinta, vaikka varmasti Mestarin suosituksilla onkin seuraajilleen suuri painoarvo. Se että Halla-aho listoja julkaisi lienee lähinnä merkki siitä, millaiseksi hän arvioi seuraajiensa kyvyn tehdä "valistuneita" valintoja.

Ei mahda Terho enää yltää Mestarin listalle, vaikka katumusharjoituksia suorittaisikin.

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas

#6 (Max)

Nimenomaan _ohjasi_.

Halla-aho nimenomaan suositteli kannattajilleen, että äänestävät Sampo Terhoa eurovaaleissa, joihin Timo Soini ei antanut Halla-ahon asettua ehdokkaaksi (koska halusi itsekin käydä Brysselissä kuten muistamme).

Tämä suositteleminen tapahtui mm. Hommaforumilla, jota Halla-ahon kannattajien parissa luettiin laajalti.

Varmaan muistat senkin, että samaan aikaan kerättiin kannattajakortteja aivan uutta puoluetta varten Perussuomalaisten rinnalle siltä varalta, että Halla-aho olisi kuitenkin halunnut asettua ehdolle europarlamenttivaaleihin juuri tuona vuonna. Tässä operaatiossa oli primus motorina Juha Mäkiketelä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #10

En minä epäile etteikö ohjannut, mutta mitä se kertoo noista kannattajista jos hän siihen kykenee? Vertaa vaikkapa sitä että poliisi ohjaa liikenteen kiertotielle, tai että radiossa suositellaan käyttämään vaihtoehtoisia reittejä.

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas Vastaus kommenttiin #14

#14

"Mitä se kertoo noista kannattajista?"

Se kertoo luottamuksesta Halla-ahoa kohtaan.

Ihailin myös Halla-ahon malttia, että hän kesti Soinin kurmootusta eikä jättänyt puoluetta vaan malttoi katsoa muutamia vuosia kauemmas ja nähdä, että hänekin tilaisuutensa asettua ehdokkaaksi europarlamenttivaaleihin tulee – kuten tulikin.

Kuten olen ennenkin sanonut, Halla-aho on monissa kohdin osoittanut suurta valtiomiestaitoa, ja niin tässäkin.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #16

Valtiomiestaitoa? Tuohan osoitti taktista pelisilmää puolueen sisäisessä valtapelissä. Se on tyystin eri asia. Taitavasti pelasi toki korttinsa.

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas Vastaus kommenttiin #18

#18

Kyllä on valtiomiestaitoa malttaa mielensä, jotta saavuttaa tavoitteensa. Etenkin, kun tässä nimenomaisessa tapauksessa tavoitteena oli lähteä europarlamenttiin tutkimaan, voiko tilanteen kehitykseen EU:ssa mitenkään vaikuttaa Suomen hyväksi.

Jo sekin koituu Suomen hyväksi, että meillä ylipäätään on ollut Brysselissä henkilö, joka tietää, mitä kaikkea EU yrittää jäsenvaltioidensa päänmenoksi juonia (ja tämä erityisesti "taakanjakoon" ja nyt viimeksi GCM-soppariin liittyen).

Kuten Halla-aho eilisessä TV-keskustelussa sanoi: osalle suomalaisista ei vieläkään ole valjennut se, että Suomea koskevat päätökset tehdään nykyisin merkittäviltä osin EU:ssa – ja että suomalaisilla ei enää ole sanansijaa itseään koskevissa asioissa.

Tätä muutosta on vaikea hahmottaa, kun Suomessa kaikki näyttää jatkuvan kuten ennenkin ja pihakoivu on omalla paikallaan, siinä missä ennenkin.

Ei nähdä tätä EU:n lainopillista Suomen haltuunottoa.

Kaikilla ei ole aikaa notkua keskustelupalstoilla eikä valtamedioita seuraamalla näistä asioista varsinaisesti pääse käsitykseen.

Kuten Halla-ahokin sanoi: Suomessa ei seurata (ei media eikä yksittäiset ihmiset) järjestelmällisesti EU:ssa meneillään olevia, lainsäädääntöön vaikuttavia asioita.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ylen puoluejohtajakeskustelussa Halla-aho oli sinoa pj, jota Terho ei keskeyttänyt päällepuhumalla. Terho on Halla- ahon lammas.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Jos puolueet tekisivät yhteisen päätöksen yhdistymisestä, niin ei kait siinä yksittäisten jäsenten asemaa käsiteltäisi. Ne tulisi käsiteltyä puolueen muissa tapahtumissa kuten puoluekokouksissa jne. Ja loppupeleissä äänestäjät olisivat avainasemassa ratkaisemassa mm sen, mihin kukin jäsen yltäisi puolueen sisällä. Jos siis puolueet päättäisivät yhdistyä, niin kaikki voimat kehiin.

Puolueen hajaannus voitaisiin selittää sillä, että kun Sipilä ja Orpo eivät hyväksyneet Halla-ahon persuja hallitukseen, niin puolue ratkaisi hallitustaipaleen jatkon sinisillä ratkaisuilla. Nyt kun hallitusta ei enää tarvitse tässä vaiheessa varjella eikä pitää pystyssä erikoismenetelmin, niin voitaisiin palata yhteen ja todeta, että persut olivat hallituksessa ja saivat monia hyviä päätöksiä aikaan...

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas

#8

Not gonna happen.

Etkö ymmärrä, miten valtavaa petturuutta Perusssuomalaisista lähteneet siniset osoittivat?

Kannattaa muistaa, että luottamus on maailman hitaimmin uusiutuva luonnonvara.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Eilen oli Terholla näytön paikka, kun A-talkin EU-keskustelijoista tasan puolet(!) oli jostain syystä näitä populisteja. Hän kuitenkin munasi mahdollisuutensa keskeyttämällä jatkuvasti muita ja puhumalla päälle. On aivan sama mitä Terho tekee seuraavaksi, hän on kuitenkin vain kopio Halla-ahosta.

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas

#2

Ei yllä edes kopioksi. Opportunisti, joka taitavasti hyödyntää saamiaan tilaisuuksia.

Toivon, että äänestäjät PV:ssä eivät mene harhaan vaan näkevät, että henkilö, joka oikeasti on isänmaan asialla, on Jussi Halla-aho.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Oli surkeaa katseltavaa koko A-studion keskustelu!

Sampo Terho ei kuunnellut, vaan puhui päälle. Samaan syyllistyivät myös Aura Salla ja Miapetra Kumpula-Natri.

Ainoa, rauhallisena esiintyvä ja puheensa perusteellisesti artikuloiva, oli Jussi Halla-aho.

Enkä tässä arvioi puolueita tai heidän sanomaansa, ainoastaan esiintymistä ja tilannehallintaa.

Toki iso osa keskustelun sujuvuudesta painottuu myös toimittajalle, joka tällä kertaa oli pulassa keskustelijoiden 'ärhäkkyyden' takia.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Totta. muilla oli kova halu huutaa toisten päälle

ei mitään tapoja

Rasssssssisti näytti osaavansa käyttäytyä !

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Minulla ei ole sisäpiirin tietoa noista asioista. Varmaan on niinkuin kirjoitit.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Kun Siniset lähtivät, Hala-aholle ei jäänyt käyttökelpoista porukkaa erilaisiin tehtäviin puolueessa. Ainoastaan tämä eduskuntaryhmän puheenjohtaja, jonka nimeä en nyt muista, nainen se nyt kuitenkin on, tuntuu asialliselta tyypiltä.

Koko persujen varapuheenjohtajisto on kolmannen luokan (tai viidennen luokan) politikkoja. Jotenkin se kuvaa persujen kannttajien tietoisuuden tasoa ettei tämä heidän edustajiensa heikko taso ole näköjään mitenkään vaikuttanut kannattajiin.

Sinisten ministerit ja koko sinisten ryhmä on sensijaan ihan asiallista porukkaa, mutta se ei näköjään vaikuta millään tavalla heidän kannatukseensa.

Asiallisuus ja pätevyys ei näköjään tee vaikutusta persujen äänestäjäkuntaan. Töppäily ja tökeryys sen sijaan tuo näille töpeksijöille persuäänestäjien kannatuksen. Tämä seikka on minulle melkoinen mysteeri, jota olen yrittänyt miettiä ja pohtia, mutta se ei ole minulle selvinnyt.

Onneksi minun ei tarvitse ihan kaikkea ymmärtää, vaikka hyvähän se olisi jos ymmärtäisi.

Käyttäjän kostiainenpertti kuva
Pertti Kostiainen

Toiset eivät halua äänestää sliipattuja ympäripyöreitä puhuvia ammatti suhareita vaan tavallisia aivan kuin he itse.

Kuin Petteri tuossa hienosti puhuu tölvänöitä, pöljiä puupäitä, eli tavallisia kadunkulkijoita jotka puhuu samaa kieltä kuin he.

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas

#11

Jakomäki nosti Tony Halmeen eduskuntaan. Jakomäellä oli pointti. Ja niin oli myös Halmeella. Timo Soini pääsi eduskuntaan Tony Halmeen äänten avulla.

http://viikkosanomat.fi/2010/01/15/toni-halmeen-mu...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #15

Tony ei koskaan kasvanut eduskunnassa niiden tehtävien edellyttämälle tasolle. Hän oli hyvä nyrkkeilemään ja suutaan soittamaan, mutta eduskuntatyö ilmeisesti masensi hänet ja tappoi sitten lopulta. Timo Soini surkutteli hänen kohtaloaan ja yritti ilmeisesti jeesata, mutta ei voinut mitään.

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas Vastaus kommenttiin #21

#21

Ehti kuitenkin tehdä poliittista historiaa: mahdollisuus myöntää sotaveteraaneille maksuton hautapaikka oli Halmeen lakialoite, jonka taakse _kaikki_ kansanedustajat asettuivat yksimielisesti.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #34

Jaa, enpä ole tiennyt.

Isä oli veteraani, saikohan hän maksuttoman hautapaikan?

En muista, en tiedä.

Minusta paras laki on se kun Antti Rinne vapautti meidät eläkeläiset kalastuksenhoitomaksusta. :)

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas Vastaus kommenttiin #37

#37

Maksutonta hautapaikkaa sotaveteraanille pitää itse älytä kysyä kirkkoherranvirastosta. Jokainen seurakunta tykönään päättää, antaako maksuttoman paikan, mutta mahdollisuus niillä siihen siis nykyisin on.

Sotaveteraanien hautakivimerkin voi tilata Sotaveteraaniliiton myyntitoimistosta, sotaveteraanipiireistä tai -yhdistyksistä.

Merkin kiinnittämisestä huolehtii kiviveistämö, jolta hautakivi tilataan. Sen voi kiinnittää kiveen jälkikäteen myös itse.

https://sotaveteraanit.fi/usein-kysytyt-kysymykset/

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen Vastaus kommenttiin #15

Olivato pyrkimässä samasta vaalipiiristäkään?

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas Vastaus kommenttiin #26

#26

Eduskuntavaaleissa vaalipiirinä Uusimaa molemmilla.

"Vuoden 2003 eduskuntavaaleissa kuitenkin jytisi. Television Gladiaattorit ohjelmasta tunnetuksi tullut "Viikinki" Tony Halme sai Helsingissä kertaheitolla uskomattomat 16 390 ääntä. Halmeen tuoma noste veti eduskuntaan myös perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin, joka siihen asti oli ollut melko tuntematon politiikan marginaalihahmo."

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/201705062200...

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #35

Vai oliko sittenkin Helsinki?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Toiset eivät halua äänestää sliipattuja ympäripyöreitä puhuvia ammatti suhareita vaan tavallisia aivan kuin he itse."

Näin varmaan onkin. Jokaisella on oikeus käyttää äänioikeuttaan miten haluaa.
Onhan se tottakin että sliipattuja ja ympäripyöreitä puhuvia, sekä niitä jotka on aina ja joka asiassa samaa mieltä, kuten autonmyyjät ovat, kannattaa vähän varoa.

Mutta kyllä ne sliipatut autonmyyjät kuitenkin tuppaa saamaan paremmin autoja kaupaksi, ei niitä muuten töihin otettaisi.

Persuille kelpaa vähemmän sliipattukin, se on hyvä, mutta joukossa näkyy kuitenkin olevan yksi ylisliipattukin, nimittäin Huhtasaari. Tässä on kyllä jotain ristiriitaa.

"Kuin Petteri tuossa hienosti puhuu tölvänöitä, pöljiä puupäitä, eli tavallisia kadunkulkijoita jotka puhuu samaa kieltä kuin he."

Joopa joo. Kyllähän sen ymmärtää.

Tämä vastauksesi kuitenkin osoittaa sen että olet jonkinverran samaa mieltä kuin minä. Selityksesi on kyllä oiva. :)

Minä pidän kyllä sellaisista politikoista kuin Sampo Terho. Ei mikään ylisliipattu, mutta ymmärtää jotain asiasta kuin asiasta.

Lisäksi Terhossa on se hyvä puoli että sen kyllä selvästi huomaa kun hän puhuu sydämestään, siis niinkuin itse haluaa. Jos Sampo puhuu jotain puolueen agendaa, josta hän ei itse oikein ole samaa mieltä, niin se jotenkin näkyy että mies valehtelee, mutta sen antaa anteeksi, kun tietää että pakkohan sen on puhua niinkuin puolueessa on yhteisesti sovittu puhuttavan.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Suomen Eduskunta on äänestäjiensä peilikuva!

Sinne mahtuvat niin sähköasentajat, sairaanhoitajat, papit, piispat, maisterit, maanviljelijät ja tohtorit, urheilijoista, iskelmänikkareista tai misseistä puhumattakaan.

Mitä arvomaailmaa kukin ryhmä haluaa edustaa, on monen mittarin tulkittavissa.

Pienituloinenkin maanviljelijä äänestää Keskustaa, koska niin on suvussa aina äänestetty.

Kokoomus on vetänyt puoleensa pääasiassa vaurasta kansanosaa tai sitten köyhyyden kurimuksesta oppien avulla pinnalle rämpinyttä nousukasta.

Perussuomalainen edustanee pääsääntöisesti 'unohdettua kansanosaa', joka ei ole saanut ääntään kuuluville suurissa puolueissa.

Pinnalle nousu on kuitenkin muuttanut puolueen ilmettä ja tuonut esiin myös sitä samaa pyrkyryyttä (ahneutta), jota vanhat puolueet peitellysti edustavat.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #27

"Pinnalle nousu on kuitenkin muuttanut puolueen ilmettä ja tuonut esiin myös sitä samaa pyrkyryyttä (ahneutta), jota vanhat puolueet peitellysti edustavat."

Suomen Eduskunta on äänestäjiensä peilikuva! :)

Niinhän sinä tuolla alussa totesit.

Parempi se olisi, ainaki mun mielestä, jos siellä eduskunnassa olisi lainsäädäntötyöhön hyvin soveltuvia työmyyriä. Tulisivat sitten lait kuntoon ja ajallaan valamiiksi.

Mutta eihän se ole minun asiani päättää keitä sielä eduskunnassa on hortoilemassa. Kansa sen päättää ja se päätös kuuluu äänestäjien hommeleihin.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant Vastaus kommenttiin #30

Arto, demokratian sääntöihin kuulunee, että jokaisella kansalaisella on äänioikeus.

Sen sijaan, keitä suomalaiset äänestävät eduskuntakelpoisiksi, on myös puolueiden vastuulla, keitä ehdokkaiksi asettavat.

Houkutus on kuitenkin suurempi ottaa ehdokkaiksi heitä, joiden tiedetään tuovan ääniä puolueelle. Koulutuken, tiedon ja osaamisen tasoista luovutaan, jos kyseessä on vaikkapa urheilija, jonka suosituimmuus perustuu saavutettuihin voittoihin.

Semmoisiahan suomalaiset ovat - äänestävät henkilöä, joka on näkyvä missä tahansa roolissa, puolueestaan ei niinkäään väliä.

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas

#5 (Vihavainen)

Meitä "käyttökelpoista" porukkaa on Perussuomalaisissa paljon. Kannattaa muistaa, että kaikki eivät ole eduskunnassa vaan elämää on eduskunnan ulkopuolellakin – kaikkialla Suomessa.

En tiedä, minkä luokituksen mukaan jaat poliitikkoja "kolmannen (tai viidennen luokan) poliitikoiksi". Ihmiset ovat ihmisiä ja kasvavat tehtäviensä tasalle myös politiikassa - aivan kuten muussakin työelämässä, kun edellytykset ovat kohdallaan.

Kannatus yleensä osoittaa, että jonkinlaisia edellytyksiä poliitikoksi lähtökohtaisesti on olemassa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

En tiedä, minkä luokituksen mukaan jaat poliitikkoja "kolmannen (tai viidennen luokan) poliitikoiksi".

No, sen mukaan miten pätevänä pidän politikkoa tekemään jotain lautakuntatyötä tai vastaavaa. Minulla kun on vähän sellainen käsitys, en tiedä olenko vääräsä, että lautakunnissa lain valmistelussa politikon ominaisuudet eivät enää piisaa, vaan ihminen muuttuu vähän kuin duunariksi, jonka tehtävänä on selvittää ja ratkaista varsin vaikeita ja monimutkaisia hallinnollisia ongelmia, aivan kuin työssä ikään.

Arvioin siis politikkoa sen mukaan miten hän minun mielestäni on kelvollinen siihen kansanedustajan rutiinityöhön, enemmän kuin sen perusteella millainen poliittinen demagogi hän sattuu olemaan.

"Ihmiset ovat ihmisiä ja kasvavat tehtäviensä tasalle myös politiikassa - aivan kuten muussakin työelämässä, kun edellytykset ovat kohdallaan."

Toki, ymmärrän tämän täysin ja olen samaa mieltä. Toiset kasvaa tehtäviensä tasalle ja toiset ei. Valitsisin tietenkin parhaaseen politikkoluokkaan sellaisia joilla näyttäisi olevan mahdollisuudet kasvaa tehtäviensä tasolle. Ainahan sitä ei voi tietää kuka kasvaa ja kuka ei, mutta sinisten ministeriryhmä näyttää pärjänneen ainakin kohtalaisesti.

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas Vastaus kommenttiin #19

#19

Kritiikkisi kohdistat kuitenkin vain perussuomalaisiin poliitikkoihin?

#bias :-)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #22

"#19

Kritiikkisi kohdistat kuitenkin vain perussuomalaisiin poliitikkoihin?

#bias :-)"

Se vähän ärsyttää kun pitävät itse itseään niin hyvinä ja erinomaisina. Siksi kritiikkin kohdistuu heihin.

Toki olisi syytä kohdistaa kritiikkiä samalla tavalla kaikkiin muihinkin politikkoihin ..... populismista ..... rasismista .... kykenemättömyydestä loogiseen ajatteluuun .... väärän informaation ja hömpän levittämisestä ..... kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja muista vastaavista asioista joista politikkoja pitäisi arvostella.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Öyhääjät jäi, järjelliset lähti

Molempi parempi.

Kummankin puolueen aika on ohi.

Opposito tai kokonaan ulkona, siinä ne vaihtoehdot.

Hallituksen ja päätöksenteon hoitavat oikeat puolueet.

Joku persu sanoi, että kyllä oppositiossakin voi vaikuttaa, no sitten voisi kysyä, että paljonko esim. demarit ovat tämän hallituksen päätöksiin vaikuttaneet. :)

Tommi Mäkinen

" aika on ohi.

Opposito tai kokonaan ulkona, siinä ne vaihtoehdot."

Oliko jo mones kerta, kun kirjoitit nämä tänään :D

Oppositiossa öhö öhö -trollaus, tulee n. 10-kertaa päivässä..

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ihan sinua ajattelin kun kirjoitin, koska muuten et olisi taas päässyt pätemään :)

Aravsin oikein, että Mäkinen seuraa tarkasti, mitä teen.

Tommi Mäkinen Vastaus kommenttiin #28

Seuraan persujen, ja persuja koskevia kirjoituksia, en sinua.

Oletko aina jurrissa kun sun kirjoitukset aina vilisee kirjoitusvirheitä?
Se tietysti vähän selittäisi asioita :D

Ja kuin vaikea on vilkaista tekstiään ennenkuin painaa Lähetä -hanikkaa :D

Tommi Mäkinen Vastaus kommenttiin #28

Ja ritala, sä et vastannut viel tähän.
Luuletko sä tosiaan että kaikki persut toivoo lisää lasten raiskausjengejä ja kuolemaa, ihan vaan siks että kannatus nousisi?

http://markkuhuusko.puheenvuoro.uusisuomi.fi/26722...

Vai tuuliko huulia taas heilutteli, ja supersynkkien kommenttien jälkeen hymiöitä perään?

Koska jos sä tosissas luulet niin, niin sulla on todella pelottava ajatusmaailma..

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #31

En luule vaan tiedän :)

Kyllä mä tiedän, että olet kiinnostunut minusta, sairaalloistako vai vaan ihastusta?

Mua onkin syytä pelätä, oon persujen kauhu!

Tommi Mäkinen Vastaus kommenttiin #32

Tiedät?

Tiedät että kaikki persut haluaa lastenraiskauksia ja kuolemaa että kannatus nousisi?

Nyt ihan oikeasti lääkäriin..

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #33
Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen Vastaus kommenttiin #32

kunnon koomikko , vai kauhu

=) lol

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

"Joku persu sanoi, että kyllä oppositiossakin voi vaikuttaa, no sitten voisi kysyä, että paljonko esim. demarit ovat tämän hallituksen päätöksiin vaikuttaneet. :)"

No joku voisi tähän vastata, että yleislakolla uhkailu oli demareiden ja SAK:n yhteispelillä hoidettu poliittinen temppu hallituksen ajamille "potkulaeille", jotka peruttiin.

Joku toinen voisi vastata hallituspuolueiden olevan pienessä "paniikissa" persujen maahanmuuttovastaisuuden kanssa, koska näyttää että olisi alkanut vähän äänenpainot maahanmuutosta kääntyä näin vaalien alla.
Tämä on johtamassa lakimuutosaloitteisiin rikollisten poistamiseksi maasta.

Tuossa pari pientä esimerkkiä joihin on oppositiosta vaikutettu.
Se onko asiat hyviä tai huonoja on jokaisen oma mielipide, mutta molemmille puolueille niin tärkeitä, että näiden ympärille nämä puolueet on rakentuneet....duunarit ja maahanmuutto.

Kyllä vahvalla oppositiolla on merkitystä, koska hallitus pelkää aina seuraavia vaaleja ja opposition kannatusta.

Voipi olla että persut saavat enemmän aikaan oppositiosta kuin hallituksesta.
Hallituksessa eivät ainakaan saaneet mitään aikaan....ja ruskea menneisyys vielä sitäkin vähemmän.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

"Kyllä vahvalla oppositiolla on merkitystä, koska hallitus pelkää aina seuraavia vaaleja ja opposition kannatusta."

Hallituksessa, Sipilä toimi pragmaattisesti.

Soinilaisuus ostetaan hallitusohjelmalla.

Neljä vuotta ministerihommia ja sinisyys sen kuin haalenee.

Kansa on munaansa viisaampi ja hyvä niin.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

eikös Suomessa ole aina vähän vuoronperään oppositiossa milloin kukakin puolue. Lupaillaan sitten ummet ja lammet ja hups ollaan hallituksessa josta pudonneet haukkuvat oppositiossa hallitusta

ja sama jatkuu

Käyttäjän EsaPaloniemi kuva
Esa Paloniemi

Siniset valitsivat lähteä joten pysyköön poissa. Jos Perussuomalaiset ja Siniset yhdistyisivät, melkoinen osa persuista eroaisi puolueesta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset