RaimoTossavainen

Simon Elon yksinpuhelu

Ihmettelen suuresti sitä, miksi ylläpito julkaisee näitä yksisuuntaisia kirjoituksia niinkuin nytkin tämä Simon Elon kirjoitus.

Lieneekö Elon pointtina ollut, ettei tarvitse vastailla mahdollisiin vasta-argumentteihin. Näin pääsee helpolla ja saa oman asiansa julki.

Minun, ja luulen, että valtaosan tällä palstalla olijoiden mielestä tällaiset kirjoitukset eivät kuulu tänne. Mutta valtahan tässä asiassa on herra Huuskolla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund
Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Minä sitä vastoin ihmettelen miksi tästä täytyy tasaisin välein narista. Kun US antaa sellaisen mahdillisuuden niin tietenkin se on kirjoittajan harkinnassa käyttääkö sitä mahdollisuutta vai ei. Onhan täällä paljon muitakin kummallisia mahdollisuuksia joita käytetään jos käytetään. Joku bannaa kaikki jotka ovat eri mieltä joku toinen bannaa kaikki joita epäilee persuiksi jne. Joku peräkärryntekijä saattaa poistaa koko kirjoituksensa kun kommentoijat ovatkin eri mieltä hänen ainoista oikeista mielipiteistään. Tällainen on ihan jees koska se on säännösten mukaista ja siihen on välineet käytettävissä. Se vain on niin että US sanelee säännöt ja niitä noudatetaan ja sillä siisti.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Oikeastaan ainoa, mikä minua nyppii, on henkilöt, jotka sallivat kommentoinnin mutta jättävät (unohtavat) ennakkotarkastuksen päälle. Sitten osoittautuu, että he eivät koskaan tule katsomaan niitä kommentteja.

Tuo oikeastaan aiheuttaa ainakin sen, että mikäli huomaa ennakkotarkastuksen, eikä siellä ole vielä ensimmäistäkään hyväksyttyä kommenttia, voi jättää kommentoimatta, vaikka asia periaatteessa kiinnostaisikin.

Mutta muuten minusta on ihan reilua
- olla hyväksymättä kommentointia. Silloin kyse on vain henkilön omasta mielipidekirjoituksesta. Jos se on hyvä ja kiinnostava, ok. Ellei, niin ei siihen tarvitse aikaa tuhlata.
- antaa kommentoinnin rönsyillä. Olisi tietenkin mukava, jos avaajakin kävisi sanomassa väliin oman sanansa. Ei se tietenkään välttämätöntä ole mutta kieltämättä hieman outoa.
- ennakkotarkastaa. Silloin voi pitää huolen, että asiattomat (avaajan mielestä) kommentit eivät tule lainkaan näkyviin. Mutta ennakkotarkastuksen unohtaminen päiviksi ei tee hyvää sen kummemmin kommentoijien tunteille kuin mielikuvalle avaajasta.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Tässä voin kysyä Simon Elolta, että miksi et salli aiheestasi keskustelua. Moni varmaan olisi halukas tietämään pointtisi.
Luet kuitenkin tämänkin viestin.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Miksi menette avaamaan Simon Elon kirjoituksia, tiedossa pelkkää yksinpuhelua, yksinpuhelu loppuu kun ette avaa hänen kirjoituksiaan.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

En kyllä lukenutkaan, kun näin ja tiesin että yksisuuntainen.

Käyttäjän AbdullahNassir kuva
Abdullah Nassir

En lue koskaan hänen kirjoituksiaan koska tiedän että se on yksinpuhelua.

Käyttäjän suvituuli952 kuva
Juha Lehtinen

Eihän menettely tietysti kovin "sosiaalista" ole eikä siinä mielessä some-hengen eikä netti-etiketin mukaista - jos sellaista käsitettä enää onkaan.

Mutta itse kullakin kirjoittajalla lienee siihen oikeus.

Muistan vuosia sitten kun asiasta taas kerran valitettiin niin silloin US-toimitus ilmoitti, että somen hengessä kommentointi-estetty kirjoituksia ei nosteta karuselliin mutta muuten asia on kunkin kirjoittajan harkinnassa. Lieneekö voimassa edelleen ...

(Silloin asia nousi esiin kun eräs timo soini julkaisi täällä(kin) plokiaan - jotka automaattisesti ponnahtivat karuselliin - muttei sallinut kommentointia, joka samaan aikaan oli mahdollista iltapäivälehden alustalla.)

Mutta kuten sanottu - some on eri asia kuin julkilausuma-seinä, joten häpeä on kirjoittajan.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero
Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Toiset haluavat julistaa! Toiset taas keskustella! Molemmat tavat ovat US-puheenvuorossa mahdollisia. Lukijat sitten päättävät, kumpi on parempi?

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Pekka ansaitsee tässä yhteydessä erikoismaininnan. Hän kirjoittaa ahkerasti ja keskustelee aktiivisesti omaa plogiaan kommentoineiden kanssa. Sanoisin, että aktiivisin tällä palstalla kirjoittavista. Hyvä Pekka!

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Onhan se paljon parempi sulkea kommentointi kaikilta kuin pitää yksityistilaisuuksia joissa näennäisesti keskustellaan vaikka kansa on ulkopuolella kuin linnanjuhlista. Niinhän toimi Puheenvuoron kiusaajakuningatar joka onneksi on saanut maistaa omaa lääkettään.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Tämä sama mahdollisuus estää kommentointi on myös blogistilla. Eli pelisäännöt ovat yhtä reilut jokaiselle. Ihmettelen miksi tästä pitää valittaa.

Tai kyllähän minä tiedän miksi. Kun ei ole omia kannuksia, niin näkyvyyttä on helppo saada sellaiset hankkineiden blogeissa. Ilmaista näkyvyyttä omille mielipiteille. Kirjoita vastineesi seinälle. Älä roiku muiden liepeissä. Jos sinulla ja sanomallasi on painoarvoa, niin se saa arvoisensa vastaanoton.

On vain hyvä että on tämä mahdollisuus ja Puheenvuoron ei pidä tästä mahdollisuudesta missään nimessä luopua. Se on osa keskustelua.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Minä ehdotin, että karuselliin ei päästetä yhtään, mitkä eivät salli kommentointia. Se toteutettiin. Toinen ongelma on, että kyseessä on kansanedustaja, jolloin blogissa ei pitäisi olla estoa muuta kuin asiattomilta.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Aiemmin kun ei vaadittu tunnistettavuutta keskusteluun kaikkein asiattomimmat kommentoijat olivat anonyymejä. Koska heidän ei tarvinnut seisoa sanojensa takana, oli helppo huudella puskista ja mennä henkilökohtaisuuksiin niitä kohtaan jotka olivat avoimesti omilla kasvoillaan sanomisiensa takana. Anonyymeilla itsellään ei ollut mitään menetettävää, mutta vastapuoli oli eri asemassa. Sama koskee kannuksensa hankkineita ja heidän avullaan kiipijöitä.

Lisäksi keskustelu pysyy joskus paljon siistimpänä kun jokainen esittää omat mielipiteensä (Puheen)vuorollaan ja yleisö saa arvioida sen. Silloin mielipiteiden esittämisen tarkoitus ei muodostu siksi että käydään eri mieltä olevien kimppuun ja tehdään heidän blogeistaan yleinen käymälä.

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Mulle ei tuu 32 vuotiaat (S.Elo) julistaan yhtään mitään jos en ole kuultavissa. S.Elo on jumala, kun se ei kuule, rukoustani ;D

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Senkun lataa negatiivisia mielikuvia muihinkin sinisiin ..

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset