RaimoTossavainen

Pääseekö kukaan taivasten paratiisiin

Siinäpä kysymys. Silloin kun Raamattu on saanut alkunsa 2000 vuotta sitten, ei ollut mitään käsitystä avaruudesta. Silloin kuviteltiin, että kuoleman jälkeen sinne siirtyvät synnittömät ihmiset paratiisiin ikuiseen elämään.

Tänä päivänä voidaan todeta, että elämää ja paratiisia ei ole havaittu avaruudessa, vaikka tekniikka ulottuu satojen valovuosien päähän.

On siis päivän selvää, että puheet taivaaseen paratiisiin menosta on täyttä mielikuvituksen tuotetta 2000 vuoden takaa.

Raamattu on ollut aikansa ihmisten elämänohje- ja lakikirja. Sillä on peloteltu porukat pysymään kurissa ja nuhteessa.

Joka uskoo paratiisiin, niin uskokoon. Mutta sitä ei ole olemassakaan. Jos olisi, niin kyllä se olisi löydetty. Niin se vaan on.

Kuussa on käyty, eikä siellä ollut ketään. Marsiin on lyhimmillään 56 milj. kilometriä. Eikä siellä ole elämää.

Vieläkö joku uskoo, että paratiisi on jossain, missä voi viettää ikuista elämää.

Jos uskot, niin kerrotko missä se on, ja miten sinne matkustaminen onnistuu.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (59 kommenttia)

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Luulisin ettei pääse kukaan.
Paratiisikuvitelma on kehitetty ihmisiä varten jotka eivät kestä ajatusta omasta kuolevaisuudestaan.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

.. ja niitä kohtaan, jotka saa "orjuutettua" tottelemaan auktoriteetteja paratiisin toivossa ja helvetin pelossa. Kyseessä on yhdistetty toivo (ei pelkästään omasta tulevaisuudesta, vaan lapsiensa, sukulaistensa, ystäviensä, jne.) ja pelko ikuisesta rangaistuksesta samoja tahoja kohtaan.

Tuollainen vetoaa kaikkein perustavanlaatuisiin tunteisiin ohittaen usein järjen. Me (lähes) kaikki haluamme hyvää etenkin läheisimmille ihmisille - myös muille, mutta tutkitusti useimmilla halu hyvään kauempana oleville on vähäisempää kuin lähellä oleville. Paratiisi-helvetti -konsti on erittäin "hyvä" konsti valta-aseman pönkittämiseen - kuten historia ja nykyisyys on osoittanut.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

"Siinäpä kysymys. Silloin kun Raamattu on saanut alkunsa 2000 vuotta sitten, ei ollut mitään käsitystä avaruudesta. Silloin kuviteltiin, että kuoleman jälkeen sinne siirtyvät synnittömät ihmiset paratiisiin ikuiseen elämään."

Silloin ei ollut myöskään tietoa esim. taajuudesta ja siitä että erilaiset sensorit "näkevät" tiettyjä taajuuksia ilman että vaikuttuvat jostain toisesta taajuudesta mitenkään.

Noin ajatellen taivas voisi olla tässä ja nyt mutta me emme ehkä näe sitä.
Siks toisekseen oletko varma että kaikki tietämisen arvoinen on nykyisin tiedossamme.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

2#. En ole tiedemies, vanhanajan teknikko vaan, enkä tiedä mikä on sitten tietämisen arvoistakaan.
Mutta näin maalaisjärjellä katsottuna on aivan suurta hapatusta kuvitella, että täältä jotkut menevät taivasten paratiisiin miljardeja vuosia kestävään elämään. Anteeksi vaan, jotka niin kuvittelette.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Ei tuon kirjoittamani tekstin ymmärtäminen vaadi mitään korkeakouluarvosanaa, teknikon arvostettu titteli riittää vallan mainiosti.

Lähinnä kysymys on siitä että voi edes itselleen myöntää että maailmassakin saattaa olla asioita joita emme näe.
Vain täydellinen tietämys voi antaa varmuuden paratiisin olemassaolosta tai sen olemattomuudesta, muutoin asia on epävarma.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Vain täydellinen tietämys voi antaa varmuuden paratiisin olemassaolosta tai sen olemattomuudesta, muutoin asia on epävarma."
*********************************************

Täydellistä varmuutta tuskin on yhtään mistään mikäli mennään aivan filosofiseksi.

Et voi esim. täydellä varmuudella sanoa ettei Terry Pratchettin maailmaa Discworld olisi jossain olemassa:
"Kiekonmuotoinen maailma liikkuu avaruudessa eteenpäin neljän jättiläiselefantin selässä. Elefantteja kuljettaa valtava kilpikonna."
https://fi.wikipedia.org/wiki/Terry_Pratchett

Klassisia esimerkkejä tietenkin ovat Russellin teekannu:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Russellin_teekannu
tai vaikkapa spagettimonsteri:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Lent%C3%A4v%C3%A4_sp...
Ei niitäkään "täydellisellä varmuudella" voi todistaa olemattomiksi.

Paljon hullumpiakin ajatuksia olen ihmisillä huomannut olevan. Muutoin voivat olla ihan mukavia ihmisiä, ja kellä meistä nyt ei jotain heikkouksia/hulluuksia olisi.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #12

Juuripa näin, miksipä siis kiistellä.
Kaikesta huolimatta uskontoon liittyvissä asioissa usein esitetään totuuksina asioita joista ei minkäänlaista varmuutta ole puoleen eikä toiseen. Minusta olisi parempi kun jokainen saisi uskoa miten haluaa eikä toiset siihen oikeenpaljon sorkkisi . Samalla ole sitäkin mieltä että omien uskomustensa tuputtaminen väkisin on jotenkin sopimatonta.
Mutta jos mutuasioihin mennään niin musta tuntuu siltä että nyt on ollut liian kuumaa ja saisi jo sataa vettä.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #15

Täällä Kouvolassa sataa vettä.

Muutoin olen samaa mieltä tuputtamisesta ja siitäkin että uskokoot ihmiset mihin haluavat (kunhan siitä ei ole ylettömästi muille haittaa).

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #15

Tuo on totta. Joistakin asioista sen sijaan tiedetään tosiasioita.

On olemassa yksinkertainen mekanismi mikä on uskonasia ja mikä on asia mikä voidaan selvittää onko totta. Tosiasiat ovat falsifioitavia.

Ja kun falsifioitavia asioita on tutkittu ja tiedetään miten on, ne ovat sitten tosiasioita.

Jumalaa ei siis voi kieltää, se on puhtaasti uskonasia. Jumalan kieltäminen on uskonasia jota kutsutaan ateismiksi. Oikeasti sitä ei tiedetä.

Siitä tulee sitten konfliktia jos kiistetään tosiasioita vedoten uskomuksilla, vaikka tiedetään miten asiat ovat.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Kai nyt sen verran jokainen tajuaa jotta taivas jutskat ei paikkaansa pidä . Mut uskomal taivaaseen pääsystä kestää tätä maallista elämää paremmin . Vahva uskoiset huomista kohtaan tai taivaspaikasta ovat voittajia . Heidän usko kantaa vaikean päivän yli paremmin kuin tyhjäpäisen skeptisen ateistin .

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Kai nyt sen verran jokainen tajuaa"

Ei tajua. Uskomukset ihmisille voivat olla täysin todellisia oman pääkoppansa sisällä. On toki monia jotka "feikkaavat" uskomuksiaan kestääkseen todellisuutta - tietynlaista itsesuggestiota, enkä liikaa tuollaista jaksaisi kritisoida. Mikäli moinen elämäntuskaa helpottaa tuottamatta vahinkoa muille, niin se on itselleni ihan ok.
******************************************

Siinä vaiheessa, jos uskomus alkaa aiheuttamaan vahinkoa muillekin, niin asia ei ole enää ok. Mutta asiaan puuttuminen on vähintäänkin kimuranttia ja kannattaa katsoa ettei ongelmaan puuttumisesta olekin enemmän haittaa kuin hyötyä. Nämä eivät ole helppoja kysymyksiä, ja missä kulkeekaan uskonnonvapaus, sananvapaus jne. silloin, kun omasta mielestään jostakin on selvää haittaa. Oma mielipide ei välttämättä läheskään aina ole niin painava että se oikeuttaisi toisen oikeuksiin puuttumisen, on kyse uskonnonvapaudesta tai muusta ( joskus toki, mutta menee tilannekohtaiseksi ). Emme esim. nykyään hyväksyisi (toivottavasti) atsteekien ihmisuhreja, mikäli moinen uskonto ilmaantuisi nykypäivään. Eli uskonnonvapauksissakin menee jokin raja kuten myös sananvapaudessa mikäli se esim. menee ihmisten uhkailun puolelle.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Onko ihan mahdotonta kuvitella sellaista vaihtoehtoa, että ihmisen kuollessa tietoisuus ja tajunta pääsevät laajenemaan ihan toiselle tasolle, kun kehon rajoitukset poistuvat. Myös kaikki sairaudet(fyysiset ja henkiset) poistuvat. Tällöin siirrytään korkeammalle värähtelyasolle, johon fyysinen olemus ja -tila ei voi tulla. Sitä ei myöskään voi fyysisin, maanpäällisin menetelmin mitenkään havaita.

Ei ole mitenkään loogista, että vain maanpäällinen yksi elämä voisi kaikille opettaa kaiken, eikä syytä ja seurausta olisi se jälkeen. Eikä sekään, että joku kuolee hyvin nuorena ja jotkut elävät täyden ja elämän ja kokevat paljon, että elämän jälkeen ei olisi sitten mitään.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Vaikka olen skeptinen ateisti, niin ei ole mitään ongelmaa kestää tätä maallista vaellusta.
Aivan hyvin olen päässyt vaikeidenkin ( niitä on riittänyt)päivien yli tämän 68 vuoden aikana.
On hyvä olla itselle rehellinen, eikä tuudittautua jonkin satuolennon suojeluun ja siten pettää itseään.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Jokainenhan saa vapaasti käyttää mitä lystää konstei oman mielensä mukaan mistä tykkää jne. Ei ole muilta pois .

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Onko tuota oikeutta joku kiistänyt?

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

En tainnut puhua mistään "satuolennon suojelusta", vaan spekuloin elämää fyysisen elämän jälkeen. Joillakin tämä elämä on helpompaa kuin toisilla ja joillain taas paljon vaikeampaa. Joillain se voi päättyä itsestä riippumatta hyvinkin aikaisin. Ei siis minusta ainakaan ole kovin loogista se, että elämän jälkeen ei olisi mitään. Vaikkei mihinkään tuudittaudukaan.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Ei ole mitenkään loogista, että vain maanpäällinen yksi elämä voisi kaikille opettaa kaiken, eikä syytä ja seurausta olisi se jälkeen. Eikä sekään, että joku kuolee hyvin nuorena ja jotkut elävät täyden ja elämän ja kokevat paljon, että elämän jälkeen ei olisi sitten mitään."

"Joillakin tämä elämä on helpompaa kuin toisilla ja joillain taas paljon vaikeampaa. Joillain se voi päättyä itsestä riippumatta hyvinkin aikaisin. Ei siis minusta ainakaan ole kovin loogista se, että elämän jälkeen ei olisi mitään. "
***********************

Tai sitten vain elämä ei ole erityisen "oikeudenmukaista" muutoin kuin mm. kuoleman osalta eli kaikki kuolemme. Se tasaa aika näppärästi rikkaat ja köyhät, monisairaudelliset ja ylettömän terveet. Ymmärrän että olisi kiva ajatella että epäoikeudenmukaisuudet tässä elämässä korvautuisivat tulevassa, mutta se lienee toiveajattelua. Halu ajatella noin on kyllä kova monella mikä osin selittää sekin uskontojen yleisyyttä tällä pallolla.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #18

Miten se kuolema sen tasasi, kun kerran sen jälkeen ei mielestäsi ole mitään? Kyllä siinä tasaaminen jäisi pahasti kesken.

Minusta voisi olla niin, että ihmisen kuolematon sielu on edellisissä elämissään tehnyt ns. sielunsuunnitelman aina seuraavaa elämää varten, jossa siis edelleen sielu kehittyy aina kohti korkeampaa. Sairaalloinen elämä voisi olla seurausta esim. edellisessä elämässä (-missä) tehdyistä huonoista ratkaisuista ja parempi elämä taas niistä hyvistä ratkaisuista. Kyllä se olisi loogisempaa, kuin yhtäkkinen pimeys elämän jälkeen. Ja lisäksi ennen kaikkea toivoa herättävää.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Noh, ainahan sitä voi uskoa mutta tähän mennessä näyttänyt siltä että ihmisen elämä on riippuvainen sen kehosta eikä ole havaintoja mistään muusta. Ja sitten madot syö sen raadon pois.

Muut on uskon asioita.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Minä pääsen taivaaseen. Jumala kertoi sen viime yön unessa. Se taivas on 11 ulottuvuudessa...se kertoi samalla sen ja että sijainti on tämä planeetta.

Mitä jäi jäljelle?

Edit: unohtui mainita,että 5000€ maksaa pääsy sinne ja samalla se antoi vain sekä ainoastaan minulle oikeuden myydä pääsyn sinne. Ostatko?

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Tavallisesti luotettavan tietolähteen mukaan taivaaseen pääsee vain 144.000 vainajaa, jotka sitten aikanaan herätellään kuolleista. Liput on kuulemma myyty loppuun ajat sitten.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Tuo 144 000 on ainakin jehovan todistajien "varma tieto" ja liittyy kaikkein super-extra hyviksiin ainoastaan, jotka pääsevät taivasbileisiin. Muut (otaksuttavasti miljoonat) tarpeeksi hyvikset pääsevät asuttamaan vain maaplaneettaa uudelleen kunhan vain ensin (h)armageddonit on käyty läpi sun muuta kivaa teurastusta. Jossain välissä on myös se viimeinen tuomio Ilmestyskirjan mukaisesti. He aidosti uskovat tuohon ja jo 90-luvulla muutama selitti minullekin miten lopun aika tapahtuu 10-vuoden sisään.

Taivaassa on vahva luokkahierargia. Sitä en tiedä miten ikuisuus on järjestetty niin ettei kukaan aloita kapinaa siellä diktatuuria vastaan koskaan... itselle voisi tulla mieleen moinen, minkä takia en liene edes maahan pääsevien joukossa saati 144 000:n taivashepun. Joutunen ikuiseen helvettiin tai toisen teorian mukaan jumalan taivaallinen salama (tai vastaava tuhon tuoja) tuhoaa ikuisen sieluni mössöksi - mikä on sääli sinänsä.. en ole ehtinyt sieluuni kunnolla tutustuakaan.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

"Mutta sitä ei ole olemassakaan. Jos olisi, niin kyllä se olisi löydetty. Niin se vaan on."
Sinä selvästi tiedät että kaikki mikä on olemassa on jo löydetty. Monet ovat siitäkin eri mieltä ja ne mainitsemasi tiedemiehetkin tekevät kovasti työtä niitten vielä löytymättömien asioiden löytämiseksi. Pidätkö heitäkin henkilöinä jotka uskovat satuihin tai ovat muutoin harhaanjohdettuja?

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo

Raamattu kertoo paratiisista aivan alkulehdillään. Syntiinlankeamuksen tähden ihminen häädettiin pois paratiisista ja Jumala asetti enkelin miekka kädessään vartioitsemaan paratiisiiin johtavaa tietä. Juurikaan tämän enempää paratiisista ei kerrota.
Mutta sensijaan Taivasten Valtakunnasta ja sitä edeltävästä 1000 -vuotisesta valtakunnasta Raamattu puhuu enemmän. Jopa tiestä joka Taivaaseen johtaa. Se tie on Jeesus Kristus. Hän on tie totuus ja elämä. Kirkko, seurakunta tai mikään muukaan instanssi ei pelasta. Vain Jeesus voi pelastaa ihmisen iankaikkisesta kadotuksesta. Paratiisista Jeesus puhui vielä kerran ristillä kun sanoi toiselle ryövärille että hän on vielä tänään Jeesuksen kanssa paratiisissa.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

" 1000 -vuotisesta valtakunnasta "
************************************

No älä nyt heti natsikorttia ota mukaan.

Ilmestyskirjan olet näköjään lukenut.
Aika mälsää kuitenkin että jatkossa 3-maailmansodan ja kunnon mättötaistojen ja satojen miljoonien kuolemien jälkeen ei se jumala sittenkään rakenna ikuista rauhaa, vaan vain sen 1 000 vuotisen rauhan.

Ja sitten taas mätetään verisesti.....uudestaan... Melko sadistinen tuo Jumalasi eikä pelkästään noilla perusteilla. Piruuttaan ilmoittaa tulevaisuuden kuviot vielä etukäteen. Jos olisin Saatana/Lucifer, niin lähtisin vittuillakseni lomalle toiseen galaksiin 1 000 000 vuodeksi vain saattaakseni Raamatun profetiat häpeään - mahtaisi jumalaa potuttaa.

Ehkä niin on käynytkin, ja se onkin syy miksi jumalasi ei ole vaivautunut vieläkään tulemaan takaisin. Ihan loogisesti ottaen mikäli pääpahis (Saatana/Lucifer) saisi Raamatusta selvät jumalan tulevat strategiset suunnitelmat miten tulee käymään (tuhansia vuosia etukäteen), niin ei hän tasan tarkkaan niitä suunnitelmia noudattaisi - jotain logiikkaa tuohon Ilmestyskirjan/Danielin profetioiden sun muihin taruihin kaipaisi. Saatanan tulisi olla kengännumeroani pienemmällä älykkyysosamäärällä varustettu tai jumalasi ohjauksessa (joka tekisi jumalastasi pääpahiksen).

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Juu, minäkin olen aina ihmetellyt sodankäynnin säännöistä ja rehellisestä taistelusta. Siinä on jotain ristiriitaista.

Vänrikki Stoolin tarinat, Sandels:

Sandels, hän Partalass' istuvi vaan,
suurustaan huoleti syö.
"Nyt käydään Virralla taistelemaan,
heti kello kun yksi lyö.

Sana tuotihin nyt, sana kiireinen:
"Välirauhamme rikkunut on;
Brusin palas pois etuvahtinehen,
ja silta on purkamaton.
Kakstoist' oli meidän kellomme, vaan
yks ryssäin on, sanotaan."

Kai ne koukkaukset jne. tehdään juuri siksi, että päästään kusettamaan vihollista ja mielellään ampumaan takaa hyvästä asemasta hyvään aikaan.

Myös teoksessa Asterix Britanniassa britit ovat pahasti kusessa kello viiden kuuman vetensä kanssa, kun Caesar pistää joukkonsa hyökkäämään juuri, kun toiset ovat kupillisella.

Sota ja reilu peli. Höh...

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala

Jeesus jätti paluulupauksensa toteuttamatta eli osoittautui joko huijariksi tai harhaiseksi. Ei ole mitään syytä odottaa hänen pelastavan ketään.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Tyypillistä liturgiaa, joka ei kerro mitään.
Kerroppas kun olet asiantuntia näissä uskonasioissa, että kun Raamattu puhuu taivasten valtakunnasta, niin missähän päin se tuolla avaruudessa mahtanee olla.

Olet varmaankin ollut lentokoneessa ja ollut yläilmoissa. Onko sitä paratiisia näkynyt.
Avaruutta on tutkittu mittamattoman kauas, eikä tiedemiehetkään ole paratiisia havainnut. Vastaukseksi ei kelpaa, että se on vielä kauempana. Jos niin on, niin miten sinä sinne sitten joskus osaat mennä.

Eikö tämä todista, että ei sitä taivasten valtakuntaa ole olemassakaan.

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo

Mielestäni avaruudesta on tutkittu alle 5% joten tutkittavaa riittää. Ei meidän tarvitse suunnistaa minnekään - Jeesus itse tempaa meidät ( Raamatun mukaan ) pois täältä. Vaimoni ja vanhin tyttäreni näkivät samana yönä unta ko. tapahtumasta. eesus tästä puhuikin evankeliumeissa...."toinen otetaan, toinen jätetään..."
Ja vielä lainataan Raamattua: "Taivasten Valtakunta on sisäisesti teissä."

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Jeesus itse tempaa meidät ( Raamatun mukaan ) pois täältä."

-------------------------

Hienoa. Saimme tempauksenkin mukaan ( eli rapture-uskovaisuuden, pääosin jenkeistä ). Niin sitä pitää.

Tuon höpöyden mukaan ennen kolmatta maailmansotaa temmataan taivaisiin "kivat ihmiset" ja "pahikset" (kaikki jotka eivät usko Jeesukseen tai uskovat häneen väärällä tavalla) jäävät kärsimään hirvittäviin tuskiin maapallolle. Samaan aikaan nämä "hyvikset" katsovat popcorneja nauttien taivaallisista monitoreista miten vääräuskoisille käy (ja tuskaisesti kuulemma käy). Lienee kivaa taivaallista tosi-tv -viihdettä moraalisesti hyville ihmisille.

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo Vastaus kommenttiin #24

Väärin. Ketään "kivaa" ei temmata. Ainoastaan ne jotka uskovat Jeesukseen vapahtajanaan. Vain usko Jeesukseen merkitsee - ei kuuluminen kirkkoon tai seurakuntaan. Lapset temmataan myös uskoivatpa he tai eivät. Teologian tohtori Billy Graham puhui aikoinaan, että pahin katastrofi tulevaisuudessa on tempaus - ei sodat, maanjäristykset tai mikään muukaan.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #24

"Kilpailu alkaa tempauksella, jossa tanko nostetaan yhdellä liikkeellä suorille käsille joko saksaamalla, missä toinen jalka siirtyy kääntöä tehdessä eteen ja toinen taakse, tai istuvalla tyylillä kyykistyen. Merkittävä osa tempauksen onnistumisessa on tasapainon ylläpitämisessä, kun painot suorilla käsillä siirrytään tasajalkaseisontaan. Tempauksessa ote tangosta on leveämpi kuin työnnössä.

Toisena suoritettava työntö on kaksivaiheinen. Aluksi painot nostetaan rinnalle vetämällä tanko ensin navan korkeudelle ja samalla kyykistyen sen alle. Navan korkeus riittää, koska nostaja kyykistyy nopeasti tangon alle ennen kuin se ehtii lähteä alaspäin suuntautuvaan liikkeeseen. Kun tasapaino on saavutettu ja noustu ylös, tanko työnnetään rinnalta suorille käsille hieman polvia notkistaen siten, että nopea jalkojen suoristus antaa tangolle vauhtia ylöspäin, mitä seuraa nopea tangon alle meno ja vartalon sekä käsien oikaisu. Tässä on tärkeää saada kyynärpäät lukkoon ennen kuin tangon liike ylöspäin pysähtyy."

https://fi.wikipedia.org/wiki/Painonnosto

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

23# "Taivasten valtakunta on sisäisesti teissä". Siis kun haudataan niin kaksi metriä maan alla. Sitä taivasten valtakuntaako kannattaa tavoitella ja uhrata koko elämä siihen.

"Jeesus itse tempaa meidät pois täältä" Niin mihin Jeesus teidät sitten vie jos taivasten valtakunta on meissä. Ja miten se vie satoja miljoonia ihmisiä. Eikö siellä paratiisissa tule tungosta kun kukaan ei kuole koska siellä on ikuinen elämä. Ja koko ajan lappaa porukkaa tupaan.

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo

Etkö mieluummin ihmettelisi sitä, että eikö helvetissä ole tungosta kun koko ajan lappaa porukkaa sisään? Sanoihan Jeesuskin, että se tie on lavea joka vie kadotukseen ja moni kulkee sitä, mutta se joka vie pelastukseen on kaita ja vain harva löytää sen.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Blogini pointti on se, että missä on se paratiisi, kun sitä ei ole tavattu, vaikka avaruutta on tutkittu todella paljon.

Jos se olisi oikeasti, niin se olisi löydetty aikoja sitten.

Siis koko taivasten valtakunnan paratiisi on täyttä humpuukia, ja siis samalla koko uskonto.

Ps. muistelen joskus sinun kertoneen, että tyttäresi oli käynyt siellä paratiisissa, ja kävellyt Jeesuksen kanssa kultaisia katuja pitkin. Kertoiko tytäresi miten hän sinne paratiisiin matkusti.

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo

Avaruutta on tutkittu todella vähän. TODELLA VÄHÄN!

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Ihan riittävästi, että voidaan todeta paratiisin olevan mielikuvituksen tuotetta. Esim Mars on lähimmillään 56 milj. kilometrin päässä. Miten se henki mahtaisi sinnekin asti vaeltaa.

Jos paratiisi olisi olemassa, niin miksi se olisi äärettömän kaukana. Tottakai se olisi tuossa yläpuolellamme.

Kysyn vielä siitä tyttäresi matkasta, kun hän oli tavannut Jeesuksen, että kuinka se tapahtui.

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo Vastaus kommenttiin #38

Häne meni avaruuden halki - hetkessä.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen Vastaus kommenttiin #42

Kävin kuukausi sitten Wienissä. Lentokoneen mittari näytti 63 pakkas-astetta. Eikö tyttäresi paleltunut matkalla.

Missä asti sanoi käyneensä. Mikä oli käyttövoima matkalla.Tietääkseni avaruudessa ei voi ilman happilaitteita elää. Miten tämä oli tyttärellesi mahdollista. Kiinnostaa, kerro tarkemmin.

Käyttäjän gavia52 kuva
Juha Vesamäki Vastaus kommenttiin #44

"Missä asti sanoi käyneensä. Mikä oli käyttövoima matkalla.Tietääkseni avaruudessa ei voi ilman happilaitteita elää. "

Kävihän "Havukka-ahon Ajattelija" (Konsta Pylkkänen) avaruudessa jo viisikymmentä luvun alussa, ja potkukelkalla. Konsta ei tosin päässyt aivan viimeiselle avaruuden katolle saakka, lensi nimittäin mehtikana viereen ja keskeytti laskut. Siis Konsta makasi selällään ja matkasi mielessään aina pätkän kerrallaan, ja veti sen jälkeen tupakka-askin kanteen merkin. Yhtä uskottava tarina tämäkin kuin unessa matkaaminen.

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo Vastaus kommenttiin #44

Jumala on fysiikan lait luonut mutta mitä ilmeisemmin Hän on niiden yläpuolella. Miten selität kun kuningas käski heittää 7 kertaa normaalia kuumempaan pätsiin Danielin kolme ystävää ja he eivät kuolleet, palaneet eikä heidän vaatteisiin edes tarttunut savun hajua? Sensijaan miehet, jotka heittivät heidät pätsiin kuolivat kuumuuteen heti? Lue itse Danielin kirjasta. Entä miten selität palavan pensaan jota Mooses ihmetteli? Tuli poltti pensasta muttei se silti palanut poroksi. Miten Jeesus pystyi kävelemään veden päällä? Tai muutti veden viiniksi? Miten Elisa nosti kirveen järven pohjasta, miten Simson löi aasinleukaluulla kuoliaaksi 1000 miestä? Entä miten viidestä leivästä ja kahdesta kalasta riitti ruokaa 5000 miehelle ( naisia ja lapsia ei luettu joukkoon edes mukaan? ) Ja tähteeksi jäi 12 korillista leipää ja kalaa?
Olisiko niin, että Jumala on kaiken yläpuolella, fysiikan, ihmisjärjen, painovoiman, jne.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen Vastaus kommenttiin #50

Et vastannut kysymykseeni. Kai tyttäresi osasi kertoa matkasta jonka hän teki. Sen haluaisin tietää, koska kerroit että on käynyt Jeesusta tapaamassa. Jotain konkretiaa tästä matkasta, koska täytyyhän sitä olla.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen Vastaus kommenttiin #42

Oletko sinä ihan tosissasi. Mitenkä tyttäresi voi lähteä kotoa kohti avaruutta ilman mitään kulkuvälinettä ja varusteita.

Anteeksi vaan, mutta nyt menee yli hilseen nuo sinun juttusi, joihin näytät itse uskovan.

Tuohan on maailmanluokan uutinen, pitääkö tuo julkaista fasebookissa kaikille tiedoksi, on maailman sensaatio.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

"Blogini pointti on se, että missä on se paratiisi, kun sitä ei ole tavattu, vaikka avaruutta on tutkittu todella paljon."
Miksi uskot että se on avaruudessa, sehän näkyy sinulla olevan ihan perusasetuksessa noin?

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Puhutaan taivasten paratiisista. Ekös taivas ole avaruudessa. Missä taivas mielestäsi sitten on.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Minun uskomuksillani ei ole väliä minua vain ihmetyttää miksi ihmeessä sinä puhut saduista ja sitten kuitenkin selvästi uskot johonkin mitä et kykene näkemään.

"Puhutaan taivasten paratiisista"
Sinä olet näköjään kuullut että taivaita on useita onko avaruuksiakin?

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen Vastaus kommenttiin #36

"puhutaan taivasten valtakunnasta" olen tuon sanonnan joskus tahtomattani kuullut.

"kuitenkin selvästi uskot johonkin mitä et kykene näkemään" Mitä tuolla tarkoittanet, mutta en todellakaan usko Raamatusta sanaakaan.

Enkä usko minkään paratiisin olemassaoloon, kunnes toisin tieteellisesti todistetaan.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #39

Meinaat, että rajoittuneen ihmisen rajoittunut tiede pystyisi moisen todistamaan?

Käyttäjän gavia52 kuva
Juha Vesamäki Vastaus kommenttiin #39

"Enkä usko minkään paratiisin olemassaoloon, kunnes toisin tieteellisesti todistetaan."

Tiede ei kykene koskaan todistamaan olematonta, ja jos se paratiisi kuitenkin on siellä viidennessä ulottuvuudessa, niin sinne ei tieteellä ole edes pääsyä.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Englantilainen runoilija William Wordsworth on todennut: ”Omaatuntoa on kunnioitettava ja toteltava, sillä se on Jumalan läsnäoloa sielussamme.” Ehkäpä tätä omaatuntoa voi pitää eräänlaisena ohjaavana tienviittana ihmiselle tämän elontiellä. Sääli, että moni on hukannut oman tienviittansa.

Mitä Jeesuksen ristiinnaulitsemiseen tulee, niin tässä on hiukan mietittävää.

Luukkaan evankeliumin mukaan 23:44:

”Oli jo kuudes tunti. Silloin, keskipäivällä, aurinko pimeni. Pimeys tuli koko maan ylle, ja sitä kesti yhdeksänteen tuntiin saakka.” Sama aikamäärä tulee esille Matteuksen (27:45) ja Markuksen (15:33) evankeliumeissa.

Täydellisen auringonpimennyksen pisin kestoaika on 7 minuuttia 31 sekuntia. Levein vyöhyke on 272 kilometriä auringonpimennyksen aikaan. Ensimmäinen merkintä auringonpimennyksestä on Kiinasta vuodelta 2136 eKr.

Yksinkertaista logiikkaa: Jumala on salattu ja näin ollen paratiisi on myös salattu.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Jumala ja paratiisi ovat samaa satua molemmat.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Mistä on tuo varma tieto peräisin?

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen Vastaus kommenttiin #40

Käytä järkeäsi niin tulet samaan lopputulokseen.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #43

Tuo ei kyllä riitä minkään asian todistamiseksi. Taisi kuitenkin mennä uskonasiaksi koko juttu.

Käyttäjän gavia52 kuva
Juha Vesamäki Vastaus kommenttiin #40

"Mistä on tuo varma tieto peräisin?"

Samaa voidaan kysyä uskosta ja Jumalasta, eli mistä se varma tieto niiden olemassa olosta on peräisin. Vai onko se samaa sarjaa kuin Raamatun totuus, eli se mitä Raamatussa sanotaan on totta koska Raamatussa sanotaan niin... Tuolle todistustavalle on eräs määritelmä ja se kai on ns. kehäpäätelmä.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Mitä hyötyä tuolla tiedollas on sinulle ? Tuoko iloa elämääsi enemmän kuin jollekkin jolle vahva usko Jumalaan tuo iloa ?

Käyttäjän gavia52 kuva
Juha Vesamäki Vastaus kommenttiin #49

"Mitä hyötyä tuolla tiedollas on sinulle ? Tuoko iloa elämääsi enemmän kuin jollekkin jolle vahva usko Jumalaan tuo iloa ?"

Minulle ainakin tiede tuo vahvan pohjan jolta ponnistaa, tietoisuus siitä, että aurinko nousee huomennakin ja että maan vetovoima pitää minut maan pinnalla ja että kairoja vaeltaessani voin luottaa GPS(GLONASS) paikannukseen antaa kummasti voimia ja uskoa huomiseen. Jos joku saa iloa elämäänsä uskosta Korkeampaan, niin se on pelkästään hyvä asia näin patamustan uskonnottomankin mielestä, enkä halua heiltä sitä iloa riistää. Silloin asia muuttuu toiseksi jos ollaan joitakuita tuomitsemassa ja korottamassa itseään korkeampaan asemaan pelkästään sen vuoksi, että Minun Jumalani on se oikea Jumala.

Muuten tieto siitä, että tämä elämä on ainutkertainen, ja että minä jatkan elämääni lopun tultua ainoastaan atomeina antaa kummasti voimia. Jos jollekin antaa voimia ja uskoa toive pääsystä paratiisiin, niin hyvä näin.

ps. Miksikö otin tuolla esiin sen GPS-paikannuksen, no ainoastaan siitä syystä, että toimiakseen siinä on otettava huomioon niin peräti älyttömältä kuulostava seikka kuin, että sekunti ei olekaan kaikkialla sekunnin mittainen. Niin ja ilman tiedettä tuo olisi mahdotonta, siis sen tarkan paikan määrittäminen.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #52

"Muuten tieto siitä, että tämä elämä on ainutkertainen, ja että minä jatkan elämääni lopun tultua ainoastaan atomeina antaa kummasti voimia."

Oikeastaan ei tarvitse edes ajatella, että jatkaa elämäänsä ainoastaan atomeina. Tietynlainen jatkuvuus ja oman elämän hidas jatkuminen on myös siinä, että on elämänsä aikana vaikuttanut muihin ihmisiin, toisiin enemmän, toisiin vähemmän. Tämä vaikutus vaimenee ajan mukana mutta on kuitenkin osa elämän jatkumoa. Vaikka jokainen meistä nyt ei olekaan Leonardo da Vinci tai Albert Einstein, jotain vaikutusta jokaisella on.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Silloin kun Raamattu on saanut alkunsa 2000 vuotta sitten, ei ollut mitään käsitystä avaruudesta."

Raamattu on vanhempi teos. Toora jotain 2500 vuotta vanha mutta onhan siellä vanhempiakin osia, jostain 700eaa tms.

"Marsiin on lyhimmillään 56 milj. kilometriä. Eikä siellä ole elämää."

Todennäköisesti ei. Sieltä löytyi kyllä järvi jään alta mutta ihan noin niin kuin perusfysiikalla siellä pitäisi olla myös energiaa. Marsissa tuliperäinen toiminta on jo hiipunut, että toive ajattelua.

"Tänä päivänä voidaan todeta, että elämää ja paratiisia ei ole havaittu avaruudessa, vaikka tekniikka ulottuu satojen valovuosien päähän."

Se paratiisi ei voi olla mitenkään meidän universumissa vaan jossain toisessa paikassa. Mutta se on tietysti uskon asia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset