RaimoTossavainen

Onneksi Suomi ei ole kuningaskunta

Onneksi Suomessa ei ole noita kuninkaallisia yhteiskunnan elätettävänä. On käsittämätöntä se, että yhtä sukua yhteiskunta elättää ja palvoo vuosisatoja.

Nytkin menossa olevat häät ovat keränneet tapahtumapaikalle vuorokausia etukäteen porukkaa, että pääsevät läheltä seuraamaan noita loiseläjiä. Kaiken kukkuraksi YLE:kin alentuu moiseen ja tuhlaa teevee-aikaa tuollaiseen kuvottavaan henkilöpalvontaan. Kannattaisikohan noiden kuninkaallisia palvovien hankkia oma elämä.

Tiedän, että monarkialla on Briteissä enemmistökannatus, ihmettelen vain itsekseni että miksiköhän.

On ainakin yksi asia Suomessa kohdallaan, kun ei ole kuningaskunta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

No mutta onhan meillä presidentti Niinistö perheineen joita palvotaan ihan samalla tavalla seuraavat 6 vuotta.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Blogisti varmaankin osasi vaihtaa kanavaa tai peräti sulkea tv- vastaanottimensa pariksi tunniksi.

Ulkona joka tapauksessa odotti kaunis ilma ja ihan oma elämä.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Blogisti on saanut teknisen alan koulutuksen, joka riittää tv:n hallintaan, mutta olin kyllä ulkona kaukana telkkarista tuon näytelmän ajan.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

"vuosisatoja" Siinä on se syy... Se on jotain sellaista mitä ei voi nähdä, mutta sen voi tuntea.. Jotkut palvovat jumalaa, jota ei edes välttämättä ole olemassa edes, saati joulupukkia.. Mutta joo, ois aika huikeata, jos silloin Suomeen olisi tullut Saksasta kuningas kun meinasi, voisi olla täälläkin asiat vähän eritavalla, tosin en usko että paljoa.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Mm. Ruotsi, Norja, Tanska, Iso-Britannia ja Alankomaat ovat hallintomallissaan järkyttäviä takapajuloita.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Brittien kuningasperhe on samalla lailla "hyödyllinen" ja elätettävä kuin meidän presidenttimme. Tosin toisin kuten Niinistö, brittien kuninkaalliset tuovat turismin muodossa kuluttamansa moninkertaisesti takaisin.

Käyttäjän JuhoPalmroos kuva
Juho Eeva

En nyt ihan moninkertaisuudesta puhuisi. The Atlanticin mukaan monarkia tuo maahan vuosittain noin 500 miljoonaa puntaa turisteilta, kun taas tasavaltalaisten laskelmien mukaan (http://www.republic.org.uk/valueformoneymyth.pdf) monarkian nettohinta veronmaksajille on noin 200 miljoonaa.

Se, onko 2,5-kertaisuus moninkertaista vai ei, on jokaisen itse päätettävissä.

Lähde: https://www.theatlantic.com/international/archive/...

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Brittiläinen veronmaksaja maksaa kuninkaallisten menoista 75 pennyä per vuosi. Sen useimmat britit maksavat varsin mielellään.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Suomella on sentään diktaattori Sipilä.

Käyttäjän anakonna kuva
antti salmi

Ihan samaa dynastiapalvontaa kuin pohjoiskoreassa,kansat ovat niin aivopestyjä
tahoillaan.

Käyttäjän AnttiKaisla kuva
Antti Kaisla

Raimo Tossavainen on huolissaan siitä, että kuninkaallisten ylläpito tulee englantilaisille veronmaksajille kalliiksi. Kuitenkin kaikki englantilaiset, joiden kanssa olen aiheesta keskustellut tuntuvat olevan sitä mieltä, että kuninkaallisten ylläpito on Englannille kannattavaa - eikä pelkästään turismin takia. Meinasin linkittää tuon The Atlantic lehden artikkelin, mutta Juho Eeva ehti ensin. En menisi kutsumaan Englannin kuninkaalisia loisiksi.
Suomessa ei ole kuninkaallisia, mutta vaaleillakin valitut johtajat voivat tulla Suomelle kalliiksi ja aiheuttaa maalle taloudellista tai muuta vahinkoa. Minulle tulee ensimmäiseksi mieleen vahvan markan politiikka ja pankkikriisi. Isäni on maksanut pankkikriisin seurauksia jo yli kaksikymmentäviisi vuotta. Minä olen joutunut maksamaan pankkikriisin seurauksista melkein koko aikuisikäni. Tyttäreni ovat maksaneet pankkikriisin seurauksista koko ikänsä. Meillä oli myös presidentti, joka lobbasi kovasti Ottawan sopimuksen puolesta!?!? Minulle on tullut monesti mieleen, että jos meillä olisi ollut maan johdossa kuninkaallisia presidenttien sijasta, asiat voisivat olla paremmin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset