RaimoTossavainen

Hullu maailma

Miksi maailma on hullu ja eripurainen.

En osaa vastata, mutta masentavaa on seurata maailman tapahtumia kotisoffalta. Esimerkiksin nyt nuo Syyrian pommitukset.

Venäjän Putin sanoi kirkkain silmin, että pommitukset olivat laittomat. Sama mies on vasikään ryöstänyt suveriinilta valtiolta Ukrainalta kokonaisen Krimin niemimaan. Ja on tänäkin päivänä sotkemassa Ukrainan maaperällä joukkoineen.

Ei voi kun  ihmetellä tätä kaksinaamaisuutta. En puolusta amerikkalaisiakaan, ovat ympäri maapalloa laittaneet tukikohtiansa. Kävivät Vietnamissa tappamassa kansaa ja samalla kuoli amerikkalaisia nuorukaisia aivan turhaan 58 000 kpl. Siviilejä 2 miljoonaa ihmistä.

Törkein toimija lienee tänä päivänä Venäjä. Länsimaiden tulisi panna Venäjä polvilleen lisäämällä tuntuvasti pakotteita ja eristämällä erilaisista kansainvälisistä tapahtumista.

Kyllä Putinin kannatus alkaisi hiipua, kun olot venäjällä alkaisi kurjistua entisestään pakotteiden seurauksena. Näkisin että pakotteet ovat ainoa keino saada Venäjä muuttamaan röyhkeää politiikkaansa.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Hulluinta on se, että oma kotisoffa ja omat mielipiteet ja teot ovat osa tätä hullua maailmaa.

Blogisti voi jo tämä iltana aloittaa USA:n ja Venäjän boikotoinnin sopivaksi katsomallaan tavalla.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Ehkä nämä vähän suuremmat herrat voisi tehdäasialle jotain, täältä soffalta vaan voi ihmetellä tätä hulluutta.

Käyttäjän PiviKopsa kuva
Päivi Kopsa

Mistä Raimo tämä hullunmylly nousee?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Kyllä Putinin kannatus alkaisi hiipua, kun olot venäjällä alkaisi kurjistua entisestään pakotteiden seurauksena."

Näin ei välttämättä kävisi,

Venäläisistä on vuosisadan mittaisen sensuurin, propagandan ja henkilöpalvonnan seurauksena tullut omituista, isänmaallista ja sotahullua väkeä, joka pitää suuren johtajansa Putinin puolta niin hyvinä kuin huonoina aikoina.

Venäjä on valmis uhraamaan parhaat poikansa ja nuoret miehensä, sodassa venäläisten arvojen puolesta, läntistä vihollista ja hapatusta vastaan.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Venäläistä "protektionismiako?" Venäjä laatii 16 kohdan listan pakotteista jenkeille ja muulle maailmalle. Saattaa pilkka sattua omaan nilkkaan ja talous kurjistuu Venäjällä entisestään tästä pakote- ja vastapakotepolitiikasta. Hulluksi on mennyt ja hullummaksi vain menee. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005643172.html

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Saattaa pilkka sattua omaan nilkkaan ja talous kurjistuu Venäjällä entisestään tästä pakote- ja vastapakotepolitiikasta."

Näinhän se on, mutta isänmaallinen venäläinen on Putinin puolella, vaikka elämä kurjistuisi sen takia. Venäjällä ole hyvä olla Putinia vastaan, silloin on maanpetturi ja maanpettureille tuppaa käymään Venäjällä huonosti. Eikä aina auta vaikka pakenisi ulkomaille, sieltäkin tappajat tavoittavat Putinin viholliset, eli maanpetturit.

Tällaisesta maasta siis on kyse kun puhutaan Venäjästä.
Se on varsin ongelmallinen tilanne sellaisille jotka ovat tottuneet ajattelemaan asioista länsimaisesti.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Myös näin länsimaisista eettisistä ja moraalistisista arvoista katsoen on lähihistoriassa tapahtunut paljon hyvää. Neuvostoliiton olemassa olon lakkaaminen oli uskomaton tapahtuma.
Neuvostoliiton kaatumisen myötä rautaesirippu repesi, itäblogin maat yksi toisensa jälkeen loi uuden vapaan ja demokraattisen valtiomuodon. Varsovanliitto lakkasi olemasta, panssarein toteutettu veljellinen apu lakkasi. Itäblogin maat liittyivä läntiseen sotikasliitto Natoon mikä on hyvä, olisi myös Suomelle.
On myös uskomatonta että totalitaristiset maat kuten Kiina, Vietman ja Kuuba ovat sallineet yksityisen markkina talouden.
Mahtimaat USA ja Venäja ja varsinkin Venäjä levittelee siipiä koettuaan vallan menetystä itäeuroooassa.
Kuten blogisti sanoo hullu maailma ja jossa on aina vallan kärkkyjiä odottamassa tilaisuutta iskeä.

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

Sanotaan että Suomi on monin mittarein testattuna parhaasta päästä mihin länsimainen demokratia on yltänyt. Olisiko mahdollista että kehitys Venäjällä joskus menisi samoja latuja.
Ja jos ei niin onko syy Putinissa vaiko Venäjän kansassa eli johtuuko Venäjän änkyrämäisyys ainostaan kulloinkin vallassa olleesta "diktaattorista".

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Jos ei tietoa miten demokratia toimii ja miksi kaikki lait ja muut normit ovat olemassa, ei niitä ihmiset kykene omaksumaan. Vanhat yhteiskunnalliset rakenteet, arvot ja ihmisten itsekkyys jyräävät välttämättömät uudistukset.

Venäjä ei ole kykenevä siirtymään demokratiaan, ennen kuin 60 vuotta asiaa on opetettu koulun penkillä jokaiselle opetusputken läpi kulkeneelle. Väittäisin kumouksilla saatavan enemmän vahinkoa kuin hitaammin kulkemalla hallituin muutoksin.

Turhan vähän yritetään antaa tukea maille, joilla on pyrkimys uudistaa yhteiskuntaa. Jos se on vaikeaa Suomessa eri syistä, sama ongelma on muissakin maissa, vaikka halu olisikin olemassa. Neuvoja ei osata ottaa vastaan. Ei ainakaan entisiltä vihollismailta.

Luulisi lännessäkin tajutun, mutta ei ole tajuttu, että presidenttijohtoinen demokratia ei toimi demokratisoituvissa maissa. Yhdelle tyypille keskitetään aina valta, mitä hän ei osaa käyttää.

Pääministerijohtoinen malli on parempi, kun ainakin teoriassa pää-ministeristä päästään helpommin eroon, jos toiminta ei ole yhteisen hyvän ajamista.

Monipuoluejärjestelmä on parempi kuin esim. kahden puolueen malli. Pitäisi olla järjestelmä, missä yksi puolue voi saada korkeintaan max. 30% parlamenttipaikoista. Tällöin yksi puolue ei muuta systeemiä mieleisekseen.

Pääsääntöisesti ihmiset ovat äärettömän tyhmiä. Bonoboja. Erona on, että bonobot ovat fiksumpia. Ihmiset pyrkivät aina omien etujen maksimointiin yhteisen hyvän edistämisen sijaan, vaikka yhdessä oikein toimien oma etu olisi suurempi, kuin omaa etua maksimoimalla. Asia on hyvin hyvin yksinkertainen ymmärrettäväksi, mutta järki ei riitä asian sisäistämiseen. Siksi maailma on hullu.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset