RaimoTossavainen

Onkohan mitään järkeä.

Sain tänään käteeni neljäsluokkalaisen uskonnonkoepaperin. En voinut kuin "taivastella" ihmeissäni. Eka tehtävässä oli kymmenen väitettä, joihin oppilaan oli pitänyt vastata onko väite totta vai ei.

Tässä väitteet, joihin oppilaan tuli vastata:

1. Pietari kalasti koko yön ja sai silloin valtavan saaliin

2. Jeesus kutsui tavallisia miehiä oppilaikseen

3. Jeesuksen lähimpiin oppilaisiin kuului 20 miestä

4. Jeesukseen uskovia kutsuttiin kristityiksi

5. Apostolit liikkuivat tavallisesti kävellen

6. Opetuslapset tunsivat heti veden päällä kävelevän Jeesuksen

7. Sakkeus oli ammatiltaan puunkaataja

8. Jeesus paransi halvaantuneen miehen antamalla hänen syntinsä anteeksi

9. Jeesus ei raivostunut koskaan

10. Jeesus kehotti aikuisia ottamaan mallia lapsista.

Tällaisia asioita pitää lasten päntätä päähän. Kysyn vaan, että ovatkohan nämä tarpeellisia. Eiköhän siellä koulussa voisi pohtia tärkeimpiäkin asioita, kuin oliko Sakkeus puunkaataja ja niin edelleen. Uskokoot itsekukin vaikka aidanseipääseen ja lukekoot raamattua niin paljon kuin huvitta. Tällaisia pitää lasten päntätä koulussa päähän on todella järjetöntä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Vanhassa kunnon oppikoulussa, ennen kuin itse erosin kirkosta, kysyttiin muistaakseni, jotta mitä Luther teki paavin bullalle.

Joku oli kuulemma vastannut, että hän söi sen.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

No siinä on tieto mennyt sisälle

Käyttäjän pekuchka kuva
Pekka Karttunen

Monessakohan EU-/länsimaassa uskonto on osa opetussuunnitelmaa?

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Pekka, kysymykseesi en ainakaan minä osaa vastata. Kyseenalaistin vaan tällä kirjoituksella ko aineen hyödyllisyyden meillä.

Käyttäjän VesaPeltola kuva
Vesa Peltola

Raimo on oikealla asialla. Valitettavasti eduskunta oli uutta opetussuunnitelmaa laatiessaan aikaansa jäljessä ja tuskin mitään muutamaan vuoteen tapahtuu. Ehkäpä nykyistä lukuisammat kirkosta eroajat voisivat nopeuttaa asiaa, ettei kymmentä vuotta enempää hölmöillä uskonnonopetuksessa.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Eduskunta oli tosiaan pelkuri koulun uudistamisessa. Yksi uskonnonopetustunti saatiin sentään pois. Nyt niitä on 'enää' 10 vuosiviikkotuntia, eli yhdeksänvuotisen perusopetuksen aikana yksi viikossa, mutta yhdellä luokalla kaksi. Jokainen on liikaa.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Sieltä kirjasta ne löytyy... ei ole paha.. jos et tykkää uskonnon opettelusta niin leiki että kyse olisi äidinkielestä ja oikeinkirjoituksesta.. ja muistinparantamisesta.. Näin minä tein kemian tunneilla jne...

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Petri, ei tässä ole kyse henkilötasolla minun uskonnosta tykkämisestä. Kyse on uskonnonopetuksen mielekyydestä. Pitääkö ulkoa päntätä oliko sakkeus metsuri tai kulkivatko apostolit jalan jne.
Kaste ja vielä päätöksentekoon kykenemättömän lapsen pakkoliittäminen kirkoon pitäisi lopettaa. Täysi-ikäiseksi tullessaan liittyköön kirkoon,jos niin tuntee tarvetta.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Raimo. Sakkeus oli tarinan mukaan Jerikossa asuva rikas tullimies eli verojen periä. Ruotsalaisten tuoma Luterilainen miekka uskonto on vieläkin meidän niskanikamissa.

Kukin uskokoon ja olkoon uskossan vahva, uskoo mihin uskoo.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Uskonnon opetus (satuja) olisi järkevintä lopettaa koulussa.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Siinä pohjoisesta mielipide, johon on helppo yhtyä. Ei uskoisi, että 2000 luvulla vielä harjoitetaan tällaista touhua.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Niin, nythän on se tilanne, että varsinaista uskonnon opetusta on vähennetty, mutta uskonnon opetusta on lisätty biologiaan, mantsaan, fysiikkaan ja kemiaan: ilmastonmuutosuskonto (uskomuskokoelma siitä, että ihmisen toimillaan päästämä hiilidioksidi aiheuttaisi ilmaston lämpe....eikun muuttumisen, ikäänkuin luonnoolista ilmastonmuutosta ei olisikaan). On siis tapahtumassa uskonnonvaihdos yhtä hulluun kuin entiset.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Verratkaa huviksenne elämänkatsomustiedon ja ev.lut. uskonnon opetussuunnitelmia 3-6 -luokilla. Ne löytyvät koulujen kotisivuilta tai kuntanne nettisivuilta. Niissä on aivan valtava laatuero: uskonnonopetuksessa on valtaosin juuri tuommoista hömpändeerosta Raamatun tarinoista, kun taas et:n opetuksessa mm. syvällinen, mutta ikäkaudelle sopiva eettinen pohdiskelu on keskeisessä asemassa.

Erotkaa koko perheen voimin kirkosta, niin saatte lapsenne et-opetukseen, tasokkaan filosofisen pohdiskelun ja vastuullisen elämänasenteen sytyttämisen pariin. Helppo tapa saada korkeatasoisempaa opetusta!

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Usko jumalaan on kaiken etiikan ja järjen perusta! Koulujen uskonnonopetuksen voisi tietenkin lopettaa sillä ehdolla, että elämänkatsomus tieto ei tule pakolliseksi, koska se on ateismia. Kouluissa tulisi opiskella vaikka rikoslainsäädäntöä.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Onkohan sitä kyseistä herraa kukaan tavannut. Olisi kyllä ollut ainakin aikaa, kun on 4,5 miljardia vuotta vanha pappa. Vielä järjen perusta....kyllä minun järki perustuu johonkin muuhun kun se ymmärtää olla uskomatta raamatun satuihin.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Et ei ole ateismia, vaan sekulaaria, vastuullista katsomusopetusta. Koulun opetuksen ja toiminnan tulee olla katsomuksiin sitouttamatonta, määrätään opetussuuunnitelman perusteissa. Uskonnonopetuksessakaan ei mm. saa harjoittaa uskontoa eikä edellyttää uskomista esim. hyvän arvosanan perusteena. Tätähän eivät kyllä jeesustelijat, hospotinloilottajat ja allahpyllistelijät tottele.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

"Sekulaari, vastuullinen katsomusopetus" on nimenomaan ateismia(tai agnostismia).

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Hyvä kysymyksen asettelu: onko vanhan, ihmisten väsäämän satukirjan väittämät totta vai ei.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset