RaimoTossavainen

Jälleen hyvä uutinen Suomen taloudesta.

Suomen Pankki nosti ennustettaan. Pankin mukaan Suomen talouden ennakoidaan kasvavan tänä vuonna 1,1 %. Vielä vuodenvaihteessa sama ennustus oli 0,7 %.

Positiivista ennustetta varjostaa, että talouden kasvu perustuu suurelta osin kotimaisen kulutuksen lisääntymiseen. Mutta toisaalta sehän tarkoittaa, että kansalaisten luottamus tulevaisuuteen on kasvanut.

Samaan suuntaan ennustaa myös OECD, joka ennustaa prosentin kasvua. Se on kylläkin alle EU:n keskitason.

Samaan kuoroon yhtyy myös ETLA, joka ennustaa viennin piristyvän loppuvuotta kohti. Blogin käytetty aineisto löytyy YLE:n sivuilta.

Nyt kun saadaan vielä Kiky onnellisesti maaliin, niin eiköhän täältä pohjalta nousta lähemmäksi aallon harjaa.

Toivottavasti oppositio hillitsee edes jonkin verran epätoivon lietsontaa, että kaikki mitä hallitus tekee, on heidän mielestään väärin.

Tälläkin kertaa tulee varmaan toteutumaan se suhdannekäänteiden vaihteluissa tapahtuva ilmiö. Nimittäin se. että talouden kääntyminen positiiviseen suuntaan ei ole hallituksen ansiota, vaan ulkopuolisten asioiden aikaansaama.

Mutta tämä talouden aallonpohja on kylläkin hallituksen toimillaan aikaansaama.

Nyt tarvitaan valtakuntaan positiivista fiilistä joka taholta, myös opposition taholta. Asiat eivät parane surkuttelemalla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Se on hallituksen syy. Väärin on tehty ja kansalaiset kostaa nyt sen tällä tavalla rakentelemalla taloja ja osteskelemalla kaikenlaisia härpäkkeitä. Tästä ei kyllä hyvää seuraa ,tämmösestä ja sitten vielä pankin jullit menee ja kertoo tuollasia juttuja ,ihan mahotonta populismia.
Onneksi meillä on vihreet, ne saa kyllä tienestit tasaantumaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset