RaimoTossavainen

Matti Vanhanen presidentiksi

Matti Vanhanen ilmoittautui tänään presidenttikisaan. Pätevyyttä tehtävään riittää. Oli mm aikaansa edellä eläkeiän nostossa kuuluisilla Rukan lumilla. Sai kurat silmille sieltä sun täältä. Nyt useat tahot ovat sitä mieltä, että tähän olisi tarvetta.

Niinistö ei ole vielä kertonut jatkoaikeistaan, mutta itse en usko hänen jatkavan. Presidenttipeli on avattu. Luulen, että Väyrynenkin panee lusikkansa soppaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Varmasti luotettava ja mikään ei muutu.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Osaa varmaan vieläkin laittaa valtion rahoja kiinteistöbisneksen kautta Kepun liiveihin.
Mikä omaisuusmassa nykyään on?
Muutama vuosi sitten se oli 200 miljoonaa €.

Henry

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Äänestäisin Vanhasta pelkästään siksi, ettei hän presidenttinä pystyisi aiheuttamaan enää vahinkoa kuin korkeintaan ulkopolitiikassa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Vaikea unohtaa sitä täydellisen luokatonta anteeksipyytelyä pilakuvista. Pilakuvista, joiden seurauksena pilakuvia kestämättömät riehaantuivat ja aiheuttivat parinsadan ihmisen kuoleman ja satojen miljoonien vahingot.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Siinä söi taas yksi mies sanansa, Vanhanenhan ilmoitti edellisen yrityksen jälkeen että ei enää pyri presidentiksi.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Sauli Niinistön viimeaikaisissa otteissa on havaittavissa mieltymystä vallankäyttöön. Se jos mikä merkitsee tähtäämistä kakkoskaudelle! Istuvalla presidentillä on lisäksi aina tietty etu valmistauduttaessa vaaleihin.

PS. Minulle on edelleen epäselvää, miksi SDP hylkäsi Martti Ahtisaaren v. 2000. Jos sen joku kertoo, niin Paavo Lipponen muistelmiensa seuraavassa osassa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Matti Vanhanen ehti suomettua 1980-luvulla nuorisopoliitikkona. Hänen Baltic Star-kolumnistaan Suomenmaa-lehdessä 30.7.1985 on maininta hänen Wikipedia-sivuillaan ja kyllä se näyttäisi netin uumenista vielä löytyvänkin:

"Mielenosoittajien teemoista ja asenteista paistoi paitsi välinpitämättömyys sodan jälkeisen Euroopan todellisuudelle niin myös halu muuttaa Neuvostoliitossa vallitsevaa järjestelmää. Kumpikaan teemoista ei sovi suomalaiseen poliittiseen linjaan. Eräs ETYK-prosessin kulmakivistä on sodanjälkeisen tilanteen tunnustaminen. Toinen Suomen linjaan liittyvä erityispiirre on se, että me emme lausu mielipidettämme meihin ystävällisissä väleissä olevien muiden maiden sisäisistä asioista."

Saahan ihminen mielipiteitään muuttaakin. Ehkä Vanhanen viittasi juuri menneisyyteensä kun hän sanoi, että aikoo lähivuodet opiskella ulkopolitiikkaa.

http://www.nettisanomat.com/2009/03/18/etusivu.htm...

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Kovin on negatiivistä tekstiä tullut. Kuinkahan monta poliitikkoa mahtaa tässä maassa olla, jolla ei olisi mitään epäonnistumisia tilillään. Ei taida olla jonoksi asti. Nimiä voisi heittää kehiin. Jouninkin juttu on kolmen vuosikymmenen takaa, eiköhän maailma ole niistä ajoista muuttunut, ja ehkä mielipiteetkin sen mukana.Vanhanen hoiti kuitenkin kohtuudella seitsemän vuotta pääministerin tehtävää. Oli siinä Ruususen kohua ja lautakasoja, joita media kovin suurella kohulla piti yllä.
Politiikassa, niinkuin muussakin elämässä kaivellaan yleensä vain yksilöiden virheitä, eikä kehuja heru niinkuin tässäkin Vanhasen tapauksessa. Ehkä Matti Vanhanen on tehnyt jotain oikeinkin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset