RaimoTossavainen

Väyrysen hyssyttely lopetettava

Kummastelen Keskustan johdon hyssyttelyä Paavo Väyrysen suhteen. Väyrynen on pitkäaikainen vaikuttaja Keskustapuolueessa ja on saanut kunniapuheenjohtajan arvon toiminnastaan puolueen hyväksi. Nyt tämä samainen KUNNIAPUHEENJOHTAJA on sitten hajottamassa omaa pesää. 

Jos tämä tapahtuisi työelämässä, niin ei tarvitseisi edes työpöytää siivota kun jo osoitetaan ulko-ovea. Mutta miten toimii puoluejohto, sitä en oikein ymmärrä. Pidetään Paavolle ovi auki, vaikka tekee puolueen kannatukselle hallaa. Ilmeisesti Paavon pitäminen edelleen puolueen jäsenenä on pienempi paha puolueelle, kuin puolueesta erottaminen. Näin tulkitsisin puoluejohdon kannan tässä asiassa, mutta en tiedä onko se oikea johtopäätös.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Reijo Tossavainen

Pois potkiminen tekisi enemmän hallaa. Paavo perustaisi ihan oikeasti oman puolueen.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Niin tuossa arvelinkin. Mutta voi vain kuvitella miten Sipilän pinnan alla kuohuu. Ulospäin pitää vain näyttä, että eihän tässä mitään.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kyseessä Keskustan "sisäinen" ongelma.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Juha Sipilä paitsi näyttää kärsivälliseltä, myös on kärsivällinen. Puheenjohtaja palasi Syyria-neuvotteluista ja totesi, että niihin juttuihin verrattuna Paavon edesottamukset ovat tuskin mitään.

Väyrynen ilmoitti, että "ei aio pyytää eroa" Keskustan jäsenyydestä. Kiitos tiedosta, Paavo, mutta voi olla, että puolueen sisäiset paineet eron myöntämiseen kasvavat ilman pyytelyitäkin. Toistaiseksi Sipilä on tyytynyt myhäilemään erottamisajatukset torjuen.

Kansalaispuolue on tässä vaiheessa vain yhdistys, joten Väyrystä ei välttämättä voi syyttää vihollisen päästämisestä Keskustan leiriin.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Ilmeisestikin hän on todella kärsivällinen.

Sote-uudistus etenee nyt. Suurin osa pitää ilmeisestikin Sipilää kiristäjänä, joka pakotti Kokoomuksen hyväksymään Keskustan mallin uhkaamalla hajottaa hallituksen. Kyse ei kuitenkaan ollut uhkauksesta vaan tosiasiain tunnustamisesta. Olisi ollut turha jatkaa hallituksella, joka ei kykene päätöksiin.

Sama pätee nyt tuohon yhteiskuntasopimukseen. Sipilä näyttää ottavan kärsivällisesti niskoilleen neljä epäonnistumista. Se on pieni hinta siitä, jos viides yritys onnistuu ja onnistujat saavat kunnian onnistumisestaan.

Kaikkiaan Sipilä näyttää haluavan hyvin vähän kunnniaa itselleen. Kunhan vain asiat lähtevät etenemään sellaiseen suuntaan, jonka voi odottaa tuottavan myönteistä kehitystä. Siinä mielessä hän on pääministerinä aika vahvoilla. Hallitus pysyy pystyssä, jos Sipilä luottaa hallituskumppaneihin ja hallituskumppanit Sipilään.

Sama pätee Paavoon. Väyrysen ratkaisut ovat Väyrysen ratkaisuja. Ei niillä voi heiluttaa Keskustan toimintaa. Ei puolue voi toimia kenenkään muunkaan yksittäisen jäsenen mielihalujen mukaan. Mutta ei ketään myöskään tarvitse heti lähteä erottamaan, vaikka näkemyserot olisivat suuriakin.

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

On tuo aika ihmeellistä Väyrysen kohtelu. Keskustan säännötkit selkeästi kieltävät kuulumisen kahteen puolueeseen samanaikaisesti. Joten ainoa syy olla tekemättä mitään on se, että Väyrynen veisi kivan osuuden puolueesta mukanaan. Mielenkiintoista on sitten nähdä, miten Keskusta reagoi, jos Väyrynen saa muita Keskustan kansanedustajia/EU-edustajia mukaansa.

Ja mitäköhän muut puolueet tekevät tässä tapauksessa? Taitaa useimpien jos ei kaikkien puolueiden säännöt kieltää kahteen tai useampaan puolueeseen kuulumisen samanaikaisesti.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Väyrysen puolue ei vielä ole puolue. Toistaiseksi se on rekisteröity yhdistys.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Mutta eikös se ole pakko olla puolueena, jos meinaa vaaleihin osallistua? Eli jossain vaiheessa näin käynee.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #8

Kyllä se vissiin onnistuu pelkällä valitsijamiesyhdistykselläkin. Homma on hieman työläämpi kuin puolueella.

Ja ainahan voi mennä jonkun muun listoille sitoutumattomana. Väyrynen jos joku on sitoutumaton, hänhän ei ole sitoutunut edes siihen puolueeseen, jonka jäsen on... vai?

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Nimenomaan Kansalaispuolue on toistaiseksi vain rekisteröity yhdistys. Äkkiäkös Väyrynen saa vuoden aikana 5000 kannattajakorttia. Ainoastaan se voi pysäyttää hankeen, jos viranomaiset eivät ole tyytyväisiä sääntöihin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #10

Ja niitäkin voi tarvittaessa viilata.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset